Ciorba radauteana a la Motan

de MotanLaOale in Ciorbe, 18 Dec 2015 | 14523 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby_d dar am schimbat pe ici pe colo.
Foarte buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare (600g)
  • 4 buc. spate pui
  • 3 morcovi + 1 pentru calit
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 3 foi dafin
  • 10 boabe piper
  • 400g smantana grasa
  • 3 galbenusuri ou
  • 2 linguri faina
  • 6 catei de usturoi
  • 3 linguri otet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana a la Motan:

Se curata carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin si piperul boabe.

Se ia spuma formata sa ramana lichidul curat.

Cand carnea este aproape facuta se pun in oala si legumele curatate, spalate si lasate intregi (mai putin 1 morcov).

Cand sunt fierte legumele si carnea, se  strecoara, si zeama se trece in alta oala si se pune pe foc.

Pieptul fiert se taie cuburi si se pun in ciorba.

Carnea de pe bucatile de spate se desprind si se pun tot in ciorba.

Morcovii si albitura fiarta se taie rondele si se pun in oala.

Telina si ceapa se arunca. Eu asa am facut.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste un morcov dat pe razatoarea mica, 2-3 minute.

Se pune in oala cu totul, cu ulei cu tot.

Usturoiul curatat si zdrobit se pune intr-o sita cu ochiuri mici si se pune deasupra oalei.

Se ia cu polonicul din zeama si se toarna deasupra usturoiului de cateva ori pana are gustul dorit.

Se lasa la fiert inca 10-15 minute.

Intr-un castron se amesteca smantana, galbenusurile, faina si otetul.

Se toarna in castron 2-3 polonice de ciorba fierbinte si se amesteca.

Se toarna castronul in ciorba amestecand continuu sa nu faca cocoloase.

Se mai lasa la fiert 5-10 minute.

Se potriveste de sare si piper si este gata.

Se serveste cu smantana, otet, mujdei si ardei iute alaturi.

Se poate presara cu patrunjel tocat daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana a la Motan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca din carne de porc