M-am inspirat de la Gaby_d dar am schimbat pe ici pe colo.
Foarte buna a iesit!
Se curata carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin si piperul boabe.
Se ia spuma formata sa ramana lichidul curat.
Cand carnea este aproape facuta se pun in oala si legumele curatate, spalate si lasate intregi (mai putin 1 morcov).
Cand sunt fierte legumele si carnea, se strecoara, si zeama se trece in alta oala si se pune pe foc.
Pieptul fiert se taie cuburi si se pun in ciorba.
Carnea de pe bucatile de spate se desprind si se pun tot in ciorba.
Morcovii si albitura fiarta se taie rondele si se pun in oala.
Telina si ceapa se arunca. Eu asa am facut.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste un morcov dat pe razatoarea mica, 2-3 minute.
Se pune in oala cu totul, cu ulei cu tot.
Usturoiul curatat si zdrobit se pune intr-o sita cu ochiuri mici si se pune deasupra oalei.
Se ia cu polonicul din zeama si se toarna deasupra usturoiului de cateva ori pana are gustul dorit.
Se lasa la fiert inca 10-15 minute.
Intr-un castron se amesteca smantana, galbenusurile, faina si otetul.
Se toarna in castron 2-3 polonice de ciorba fierbinte si se amesteca.
Se toarna castronul in ciorba amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
Se mai lasa la fiert 5-10 minute.
Se potriveste de sare si piper si este gata.
Se serveste cu smantana, otet, mujdei si ardei iute alaturi.
Se poate presara cu patrunjel tocat daca va place.
Pofta Buna!