Christmas cookies

de Meea in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 4401 vizualizari

 

Va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua!  Fie ca aceste sarbatori sa va aduca pace si liniste in suflet:).Si pentru ca deja lumea se saluta cu: ne vedem la anul, am sa va spun si eu ca ne reintalnim, aici pe blogul meu, la anul :)).
Perioada sarbatorilor este foarte incarcata pentru mine si din cauza aceasta, reteta de fursecuri pentru Craciun va fi ultima postata anul acesta! Nu v-am neglijat, drept pentru care am sa va prezint reteta mea de fursecuri pentru Craciun care va arata foarte bine pe mesele voastre incarcate cu delicii pentru sarbatori. Revin anul urmator cu noi retete si experiente personale :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente fursecuri:
  • 200g unt
  • 150g zahar pudra
  • 250g faina
  • 1 ou
  • 50g cocos un praf de sare
  • Ingrediente incing:
  • 1 albus de ou
  • 80g zahar pudra musai din comert
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar (eu am folosit: rosu, galben si verde)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Christmas cookies:

Mixam untul moale pana devine cremos. Adaugam zaharul pudra in 3 transe, mixand continuu. Adaugam si oul si sarea si mixam in continuare. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele si au consistenta unei creme, adaugam cocosul si faina. Amestecam aluatul pana se leaga putin apoi il framantam. La nevoie mai adaugati faina. Impachetam aluatul intr-o folie alimentara si il lasam jumate de ora la rece.

Scoatem aluatul din frigider si,pe masa infainata, intindem o foaie nu foarte subtire. Decupam cu ajutorul formelor pentru prajituri diferite modele. Eu am facut clopotei, ciorapei, braduti, stelute si un HOHO personal:)). Punem prajiturelele in tava cu foaie de copt si lasam la cuptor 30-35 de minute, dupa care le lasam la racit.

Pregatim si incingul amestecand energic albusul cu zaharul pudra,adaugat cate putin. Impartim incingul in fuctie de cate culori vrem sa folosim. Eu l-am impartit in 4 boluri: incing amestecat cu rosu,altul cu galben, altul cu verde si restul l-am lasat alb.

Punem cu ajutorul unei lingurite incing pe prajiturica si il intindem usor cu ajutorul unei scobitori. Lasam la intarit apoi decoram globurile pe braduti sau orice alte modele mai doriti sa faceti. Le lasam la racit complet. Le servim cu drag si cu o cana de lapte. Sarbatori fericite tuturor! :)   

Le servim cu drag si cu o cana de lapte. Sarbatori fericite tuturor! :)


 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog:http://delightsts.blogspot.ro/2015/12/christmas-cookies.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Christmas cookies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

17.12.2015, 18:15

Ce prezentare frumoasă ai făcut bunătăților!

MotanLaOale 1

17.12.2015, 20:04

Sarbatori fericite!

Meea 1

17.12.2015, 22:29

Multumesc frumos !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata