File de porc de casa

de Sim0na in Mezel de casa, 18 Dec 2015 | 6491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata muschi de porc
  • 2 catei usturoi
  • ½ lingurita boia dulce
  • ½ lingurita ardei iute macinat
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita busuioc
  • ¼ lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 ml vin alb
  • 500 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de porc de casa:

Muschiul l-am curatat, l-am spalat si sters cu servete de hartie. Usturoiul l-am pisat, iar impreuna cu celelalte condimente am frecat muschiul pe toate partile, apoi l-am pus intr-un vas in care am adaugat vinul si apa si am dat cu totul la frigider pentru 48 de ore. Dupa aceasta perioada, am scos bucata de muschi, pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie. Am adaugat cca o cana din zeama in care a stat, si am dat la cuptor, la 1600C pentru cca 2 ore. In aceasta perioada am mai copletat cu apa calduta de cateva ori.

Cand carnea s-a copt frumos, am lasat sa se raceasca si am servit cu pofta la micul dejun.

Carnea astfel pregatita, poate fi servita la cina sau pranz, cu o garnitura si o salata alaturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc de casa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia