Prajitura "Razuita"

de robert_b in Prajituri, 19 Dec 2015 | 7868 vizualizari

 

"pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 cana ulei
  • 1 lingurita amoniac stins cu putin otet
  • un borcan gem de prune cu nuca ( cam 800 gr. de gem )
  • faina cat cuprinde
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Razuita":

Zaharul se mixeaza cu ouale, pana ce devine o crema deschisa la culoare. Adaugam uleiul si amoniacul stins. Omogenizam. Peste amestecul rezultat, punem faina (pana obtinem un aluat tare). Impartim aluatul in 2 bile egale. Tapetam o tava cu ulei si faina sau cu hartie de copt.Cu ajutorul razatoarei, razuim prima bila de aluat, relativ uniform in tava. Peste aluat punem gemul si il nivelam bine, cu o spatula. Razuim si cea dea doua bila peste gem. Coacem prajitura la foc potrivit, timp de 35-40 minute. Lasam sa se raceasca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Razuita"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise