Placintele cu branza

de adelinaursu in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 2465 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 cani de făină
  • 2 cescute de lapte
  • 2 linguri de ulei
  • jumătate de plic de drojdie uscata
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • o lingura de unt sau margarina
  • 200 g brânză
  • 5 linguri de zahăr
  • seminte de susan
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza:

Mod de preparare: Am încălzit laptele,l am amestecat cu drojdia si cu o lingurita de zahar si am lăsat amestecul sa stea pt 5 min sa se activeze drojdia. Daca face spuma înseamnă ca e buna. In faina cernuta am pus 3 gălbenușuri,o jumătate de esenta de vanilie,amestecul de lapte cu drojdie,1 lingura de ulei,1 lingura de unt la temperatura camerei,4 linguri de zahar . Am frământat aluatul pana ce a devenit suplu. Este un aluat moale,usor lipicios la început,dar dupa 1-2 min de frământat nu mai e lipicios. Am pus aluatul la crescut intr un bol uns cu.putin ulei. Aluatul a stat la crescut o ora. Eu am avut 200 g brânză pe care am zdrobit o cu furculița.Am amestecat brânza cu cele trei albusuri ramase,o lingura de zahar si jumătate din esenta de vanilie. Dupa ce aluatul a crescut ,am facut bilute de mărimea unei mandarine pe care le am întins cu sucitorul. In mijlocul foii de aluat am pus cate 2 lingurite din amestecul de brânză,am adus marginile spre centru unindu le sa nu se desfaca la copt. Am presărat in tava putina faina si am continuat pana am terminat tot aluatul. Oul rămas l am bătut cu uleiul ramas(o lingura) si cu o lingurita de apa rece. Am uns placintele cu ou bătut si am presărat semințe de susan. Am mai lăsat plăcintele in tava sa mai crească 10-15 min apoi le am dat la cuptor,la foc mediu,cam 20 min. Am facut testul cu scobitoarea sa fiu sigura ca in interior nu sunt necoapte din cauza amestecului cu brânză. Când trec testul si sunt rumene si frumoase sunt gata. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos