Pentru Mos Craciun
Preparare: In vasul care intra la cuptor punem 6 linguri de zahar si le caramelizam.Dupa caramelizare intindem repede pe peretii vasului si o lasam la rece.Batem 8 oua bine cu 8 linguri de zahar,o esenta de vanilie si laptele.Amestecam bine si turnam peste caramelul intarit.Blatul:separam 4 oua,batem albusul spuma tare,adaugam 4 linguri de zahar,galbenusurile,esenta de vanilie,4 linguri de faina si praful de copt.Mixam bine si turnam peste compozitia din oala.Incalzim cuptorul cu 5 minute inainte de a baga compozitia ,lasam la cuptor,la foc mic,pana se desprinde de marginea vasului.Dupa ce s-a copt blatul scoatem tortul din cuptor si lasam sa se raceasca in totaliate (2 ore).Punem frisca intr-un bol si o mixam bine.Cand se intareste frisca o punem la frigider pana vom orna tortul.Dupa ce s a racit tortul il rasturnam din vas pe un platou,cu blatul in partea de jos si crema deasupra si ornam cu frisca si fructe. Pofta buna!!!