Briose cu coacaze

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 4547 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit niste briose simpatice, as zice, cu toate ca sunt nemultumita de colorant, care nu mi-a redat culoarea dorita. Poate stiti voi sa-mi recomandati unul bun :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru briose:
  • 100 g unt moale;
  • 150 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 125 g faina;
  • o jumatate de lingurita de praf de copt;
  • 100 g nuci macinate;
  • 60 ml lapte;
  • 175 g coacaze rosii.
  • Pentru decor:
  • 50 g ciocolata alba;
  • 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • cateva picaturi de colorant verde;
  • coacaze rosii (75 g);
  • bilute din zahar, colorate.
  • In plus:
  • 12 forme din silicon, mici, pentru briose + unt pentru ungerea acestora.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu coacaze:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Formele de briose se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.

Se rup coditele la cocaze, se spala si se lasa la scurs.

Se separa albusurile de galbenusuri. 

Intr-un castron albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Separat, intr-un alt castron untul se freaca cu zaharul. Se incorporeaza galbenusurile si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile, alternand cu laptele. Se adauga albusurile batute spuma, iar la final, coacazele. Compozitia se pune in formele de briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand trec de testul scobitorii, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata pe baie de abur, se toarna fierbinte intr-un creion pentru decor si pe o foaie de copt se deseneaza stelute. Se pun la congelator circa 10-15 minute ca sa se intareasca.

Se mixeaza frisca, apoi se adauga colorantul si se omogenizeaza. Se decoreaza briosele cu frisca, cu ajutorul unui posh, astfel incat sa semene cu un bradut, apoi se decoreaza cu coacaze sau bilute colorate, iar in varf se pune cate o steluta de ciocolata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca