"pentru Mos Craciun"
Foarte bune si foarte frumoase! :)
Intr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu se lipeste de mana. Formam bilute (de 5 g ar fi ideal) , si le dam putin la frigider, pentru 10 minute. Ungem forma cu ulei, si o incingem bine pe ambele parti. Punem bilutele, presam aluatul si il lasam sa se coaca, pret de 5 minute, intorcand forma din cand in cand, astfel incat sa se coaca uniform. Rasturnam cojile intr-un castron si continuam, pana ce terminam aluatul.
Crema: Macinam biscuiti fin si ii punem intr-un bol. Pe foc pregatim un sirop din: zahar, lapte, unt si cacao. Amestecam energic si tinem siropul pe foc timp de 5 minute. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam esenta. Punem siropul peste biscuiti (nu tot deodata), putin cate putin, pana ce obtinem o crema fina si tare.
Asamblare: Fiecare coaja o umplem cu putina crema, impreunam cojile doua cate doua, si le tavalim prin zahar pudra (optional). Pofta buna!
1
In aluat se poate adauga coaja de portocala, lamaie