Fursecuri "Nuci umplute"

de robert_b in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 9886 vizualizari

 

"pentru Mos Craciun"
Foarte bune si foarte frumoase! :) 

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 3 oua
  • 8 linguri untura de porc
  • o cana zahar
  • o lingura amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde (in jur de 500-550 gr.)
  • Crema:
  • 100 g zahar
  • 200 g biscuiti
  • 200 ml lapte
  • 70 g unt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: 75
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Nuci umplute":

Intr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu se lipeste de mana. Formam bilute (de 5 g ar fi ideal) , si le dam putin la frigider, pentru 10 minute. Ungem forma cu ulei, si o incingem bine pe ambele parti. Punem bilutele, presam aluatul si il lasam sa se coaca, pret de 5 minute, intorcand forma din cand in cand, astfel incat sa se coaca uniform. Rasturnam cojile intr-un castron si continuam, pana ce terminam aluatul. 

Crema: Macinam biscuiti fin si ii punem intr-un bol. Pe foc pregatim un sirop din: zahar, lapte, unt si cacao. Amestecam energic si tinem siropul pe foc timp de 5 minute. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam esenta. Punem siropul peste biscuiti (nu tot deodata), putin cate  putin, pana ce obtinem o crema fina si tare.

Asamblare: Fiecare coaja o umplem cu putina crema, impreunam cojile doua cate doua, si le tavalim prin zahar pudra (optional). Pofta buna!

TIPS-URI

1

In aluat se poate adauga coaja de portocala, lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Nuci umplute"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri