Chec cu smantana si nuci

de katty in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 31218 vizualizari

 

Va spun cu mana pe inima ca este cel mai bun chec, asa ca mosul si familia va vor fi recunoscatori.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g smantana
  • 200 g zahar+2 linguri
  • 250 g faina
  • 80 g nuca macinata
  • 40 g samburi de nuca tocati grosier
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • visine din dulceata sau alte fructe, dupa preferinta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu smantana si nuci:

Doua oua intregi si 2 galbenusuri se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam smantana, romul si mixam in continuare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

Pastram 1/3 din compozitie intr-un vas , iar in restul compozitiei punem nuca macinata.

Turnam compozitia cu nuca intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presaram visinele, apoi punem compozitia fara nuca. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit. Amestecam albusurile ramase cu 2 linguri zahar si nucile ramase.

Cu 10 minute inainte de a fi gata checul turnam deasupra albusurile cu nuca. Scoatem checul cand este gata si il racim pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu smantana si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rahela Velicu 1

04.10.2017, 13:00

Ce bine arata!

kytz 1

04.10.2017, 20:00

Foarte frumos și foarte reușit!

Sidy 1

23.12.2018, 17:18

Minunat arata ! Daca spui ca e atat de gustos...direct la Favorite cu el !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata