Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Omleta pufoasa la cuptor cu...
Postat de: gurita_ta2005 in Cook and smileCiuperciile se scurg de zeama si se pun la calit in ulei de masline pentru 10 minute. Se adauga intre timp si ceapa taiata solzisori. Albusurile se separa, se bat spuma cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Farfalle quatro formaggi
Postat de: MotanLaOale in FarfallePastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj in apa cu sare. Se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Branzeturile se rad. Intr-o cratita se pun 3 linguri de ulei si...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si gem de piersici
Postat de: mihasara in DulciuriBlatul: Amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul ca la maioneza. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt. Incorporam foarte usor albusurile...Citeste continuarea
Suc natural de portocale cu grefruit
Postat de: gurita_ta2005 in Cook and smileSe curata fructele de coaja, se rup feliute si se pun in aparat. Punem apa, inchidem capacul si setam viteza a 2-a sau a 3-a. Devine un suc natural cu pulpa delicios. Citeste continuarea
Salata de peste afumat
Postat de: MotanLaOale in PesteMacroul se curata de piele si oase si se face bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie julien. Dintr-un galbenus de ou, o lingurita mustar, 150ml ulei, zeama de lamaie se face o maioneza...Citeste continuarea
Fursecuri cu alune si crema de...
Postat de: rodicaspring in DulciuriUntul se amesteca cu oulale si zaharul, faina amestecata cu alune se adauga si se face un aluat care se tine putin in frigider, apoi se intind foi care se decupeaza cu forme diferite. Se...Citeste continuarea
Budinca de ciocolata
Postat de: robert_badica in DulciuriIntr-o craticioara, pui ciocolata taiata marunt,zaharul, cacaoa, faina de orez si cea de grau si praful de sare. Amesteci cu un tel. Adaugi laptele si omogenizezi bine. Pui pe foc amestecul si...Citeste continuarea
Fursecuri "Nuci umplute"
Postat de: robert_badica in DulciuriIntr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu...Citeste continuarea
Pleurotus cu legume si mini paste
Postat de: Ela68 in Paste1. Spalam ciupercile si le eliminam coditele. Le taiem fasii sau cubulete si le asezam intr-un vas termorezistent. 2. Morcovul si telina le spalam si le curatam de coaja, apoi le taiem fasii sau...Citeste continuarea
Christmas cookies
Postat de: Meea in DulciuriMixam untul moale pana devine cremos. Adaugam zaharul pudra in 3 transe, mixand continuu. Adaugam si oul si sarea si mixam in continuare. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele si au consistenta...Citeste continuarea
Pulpe de pui dulci-picante cu...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerPulpele se curata, se spala si se usuca cu un servet. Se amesteca toate condimentele (fara uleiul de floarea soarelui) intr-un castron. Se ung bine pulpele pe ambele parti cu amestecul de...Citeste continuarea
Mini Calzone
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza" Aluatul se imparte in bucati mai mici cam cat de mari vreti sa iasa mini calzonele. Se intind cu mana pe blatul de lucru...Citeste continuarea
Semilune cu nuca
Postat de: Criss in DulciuriNucile se rumenesc intr-o tigaie sau in cuptor. Eu prefer sa le pun intr-o tigaie de teflon si sa le rumenesc putin la foc mic. Dupa ce s-au rumenit, se toaca grosier cu un cutit. Ouale se...Citeste continuarea
Chec cu smantana si nuci
Postat de: katty in DulciuriDoua oua intregi si 2 galbenusuri se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam smantana, romul si mixam in continuare.Adaugam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocale si mac
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron mixam untul cu zaharul pana zaharul se topeste. Adaugam oul, coaja de portocale si mixam. Amestecam faina cu praful de copt si turnam peste crema de unt. Amestecam pana...Citeste continuarea
Chec cu stafide si scortisoara
Postat de: katty in DulciuriIncalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil si o captusim cu hartie de copt. Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, cate unul, rand pe rand....Citeste continuarea
Prajitura din albusuri cu ananas si...
Postat de: katty in DulciuriScurgem compotul de ananas si taiem rondele in jumatati. Dezghetam usor zmeura.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt presaram 1 lingura zahar si asezam jumatatile de rondele de ananas, apoi...Citeste continuarea
Pizza cu carne tocata
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ceapa la calit in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea tocata si...Citeste continuarea
Cozonac floare cu nuci
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron adanc cernem faina. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu sarea si zaharul(150 gr ), apoi adaugam coaja de lamaie si portocala rasa. Separam...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuci si scortisoara
Postat de: licurici_lra in DulciuriSe amesteca faina cu nucile, scortisoara, zaharul si coaja de lamaie + portocala, apoi se adauga margarina taiata cubulete si oul, se framanta aluatul si se da la frigider cel putin o ora....Citeste continuarea
Briose cu morcov si cereale...
Postat de: Bucataras in Dulciuri1. Spala si curata 3 morcovi si un mar si pune-le deoparte. 2. Intr-un bol de salata amesteca 90g de unt topit, 80g de zahar brun, ½ de lingurita de scortisoara si un praf de sare pana se...Citeste continuarea
Pizza rustica
Postat de: Irina in PuiAm pregatit intai aluatul, mixand ingredientele. Cand folositi drojdie proaspata nu uitati sa o dizolvati intai in putin lapte si zahar, dupa care o lasati sa se odihneasca in faina. Abia apoi...Citeste continuarea
Rulada de pui cu legume
Postat de: CameliaComan in PuiDespicam pieptul de pui si il taiem in felii subtiri ca pentru snitele. Pregatim mixul de legume. Eu am folosit legume congelate la tigaie cu marar (morcovi, brocoli, ceapa, ciuperci si cartofi)....Citeste continuarea
Prajitura Tuxedo
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Intr-un bol se mixeaza ouale cu uleiul, iaurtul si cafeaua preparata si racita. Restul ingredientelor uscate se amesteca bine apoi se incorporeaza in amestecul lichid, amestecand bine...Citeste continuarea
Piure de dovleac
Postat de: ctlina in Mancaruri de postSe curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul. Se taie cubulete. Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10 minute de cand incepe sa suiere. ...Citeste continuarea
Supă cu 2 fasole (boabe si verde)
Postat de: ctlina in SupeCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati morcovul si taiati-l rondele. Se pune la prajit ceapa si usturoiul. Dacă utilizați fasole uscata, puneti-o o seara inainte...Citeste continuarea
Ciorba cu taitei si praz
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeBucatiile de pui se clatesc si se pun in oala de ciorba la fiert. Ceapa se toaca marunt, pastarnacul se taie buctai mici iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu ulei de...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Ksenya in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un castron trecem branza prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul....Citeste continuarea
Hummus cu ardei copti
Postat de: Criss in Mancaruri de postArdeii se coc, se curata de coaja si se indeparteaza cotorul si semintele. Conserva se scurge. Intr-un boi se pun ardeii, nautul, usturoiul, uleiul, sarea si zeama de lime si se mixeaza cu...Citeste continuarea
Turte la tigaie
Postat de: MotanLaOale in PiineEste aluat de paine si se face ca la reteta mea "Paine de casa". Dupa ce creste aluatul se imparte in 4 parti si se fac bile. Se unge blatul cu ulei si se intinde prima bila cu...Citeste continuarea
Melcisori cu spanac si branza
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriPreparam prima data aluatul . Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia . Framantam un...Citeste continuarea
Floricele pentru Mos Craciun
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPentru ca aveam in congelator niste aluat foitaj si pentru ca trebuia sa-l scot sa bag ''porcariile'' pentru Craciun, am zis ca mi-ar prinde bine niste joaca, ca am niste forme dragute si-mi place...Citeste continuarea
Fursecuri nemtesti
Postat de: dantes in DulciuriMigdalele le-am decojit si le-am macinat.pentru decojirea migdalelor se pune apa la fiert si cand clocoteste adaugam migdalele si oprim focul se lasa 2 minute apoi se pot decoji foarte usor...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: MotanLaOale in PiineSe pune drojdia intr-un bol cu lingura de zahar si se amesteca pana devine lichida. Laptele se amesteca cu apa si se incalzeste maderat. Se toarna o cana din amestecul de lapte si apa...Citeste continuarea
Madlene cu nuca si visine
Postat de: merisor67 in DulciuriMai intai punem laptele la fiert si topim untul in el. Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor. Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, apoi se incorporeaza uleiul, smantana si cacaoa. Dupa aceea, se pun alternativ...Citeste continuarea
Sarmale cu carne de pui in vas de lut
Postat de: gurita_ta2005 in PuiCarnea de pui se pune intr-un castron,se amesteca cu ceapa tocata marunt,orezul spalat si scurs de apa si condimentele. Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul. Se...Citeste continuarea
Fursecuri cu cereale integrale...
Postat de: Bucataras in Dulciuri1. Amesteca 40g de margarina vegetala, 80g de ulei de cocos si 90g de zahar integral. Adauga 180g de faina, 1 lingurita de praf de copt, ½ banana si amesteca din nou. Mai adauga 1 ou (sau 3...Citeste continuarea
Tort de biscuiti, de post
Postat de: merisor67 in TorturiSfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut. Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate...Citeste continuarea
Carnati de casa afumati
Postat de: Constelatialeu in PorcIntr-un vas incapator punem carnea tocata, apoi condimentele, nu toata cantitatea de condimente, aici fiecare jongleaza cu gustul sau, mai sarat, condimentat, usturoiat. De aceea e bine sa punem o...Citeste continuarea
Gogonele si castraveti pentru iarna
Postat de: reisnaor_2006 in MuraturiSpalam castravetii si gogonelele.Curatam, spalam si taiem radacina de telina (frunzele doar le spalam).Curatam, spalam si taiem...Citeste continuarea
Pogacele cu branza si seminte
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem faina cernuta . Adaugam cascavalul razuit si branza telemea zdrobita . Ouale le spargem si pe ele , adaugam sarea si semintele de in precum si laptele batut. Framantam...Citeste continuarea
Tort cu morcovi, crema de vanilie,...
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul pe foc mic si amestecam...Citeste continuarea
Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o...
Postat de: andaoana in DulciuriOuale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam ghimbirul razuit , coaja si zeama de lamaie si sarea . Omogenizam putin si adaugam...Citeste continuarea
Baigli
Postat de: andaoana in DulciuriLaptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor. Faina...Citeste continuarea
Cotlete de porc la tigaie cu sos de...
Postat de: ela2015 in PorcFeliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper. Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi...Citeste continuarea
Pachetele cu gutui si mere (de post)
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriGutuile si merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie si se calesc impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune o lingurita...Citeste continuarea
Aluat de foietaj de post, o reteta...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriCum se prepara Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie: Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand...Citeste continuarea
Pulpa de porc marinata in vas de lut
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucata de carne se cresteaza (nu se taie feliile pana jos), se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi....Citeste continuarea
Supa crema de dovleac
Postat de: Ksenya in SupeDovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii. Prazul il tocam . Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit,...Citeste continuarea