A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Omleta pufoasa la cuptor cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Cook and smile

Ciuperciile se scurg de zeama si se pun la calit in ulei de masline pentru 10 minute. Se adauga intre timp si ceapa taiata solzisori. Albusurile se separa, se bat spuma cu un praf de sare,...Citeste continuarea

Farfalle quatro formaggi

Postat de: MotanLaOale in Farfalle

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj in apa cu sare. Se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Branzeturile se rad. Intr-o cratita se pun 3 linguri de ulei si...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si gem de piersici

Postat de: mihasara in Dulciuri

Blatul: Amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul ca la maioneza. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt. Incorporam foarte usor albusurile...Citeste continuarea

Suc natural de portocale cu grefruit

Postat de: gurita_ta2005 in Cook and smile

Se curata fructele de coaja, se rup feliute si se pun in aparat. Punem apa, inchidem capacul si setam viteza a 2-a sau a 3-a. Devine un suc natural cu pulpa delicios. Citeste continuarea

Salata de peste afumat

Postat de: MotanLaOale in Peste

Macroul se curata de piele si oase si se face bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie julien. Dintr-un galbenus de ou, o lingurita mustar, 150ml ulei, zeama de lamaie se face o maioneza...Citeste continuarea

Fursecuri cu alune si crema de...

Postat de: rodicaspring in Dulciuri

Untul se amesteca cu oulale si zaharul, faina amestecata cu alune se adauga  si se face un aluat care se tine putin in frigider, apoi se intind foi care se decupeaza cu forme diferite. Se...Citeste continuarea

Budinca de ciocolata

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Intr-o craticioara, pui ciocolata taiata marunt,zaharul, cacaoa, faina de orez si cea de grau si praful de sare. Amesteci cu un tel. Adaugi laptele si omogenizezi bine. Pui pe foc amestecul si...Citeste continuarea

Fursecuri "Nuci umplute"

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Intr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu...Citeste continuarea

Pleurotus cu legume si mini paste

Postat de: Ela68 in Paste

1. Spalam ciupercile si le eliminam coditele. Le taiem fasii sau cubulete si le asezam intr-un vas termorezistent. 2. Morcovul si telina le spalam si le curatam de coaja, apoi le taiem fasii sau...Citeste continuarea

Christmas cookies

Postat de: Meea in Dulciuri

Mixam untul moale pana devine cremos. Adaugam zaharul pudra in 3 transe, mixand continuu. Adaugam si oul si sarea si mixam in continuare. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele si au consistenta...Citeste continuarea

Pulpe de pui dulci-picante cu...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Pulpele se curata, se spala si se usuca cu un servet. Se amesteca toate condimentele (fara uleiul de floarea soarelui) intr-un castron. Se ung bine pulpele pe ambele parti cu amestecul de...Citeste continuarea

Mini Calzone

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza" Aluatul se imparte in bucati mai mici cam cat de mari vreti sa iasa mini calzonele. Se intind cu mana pe blatul de lucru...Citeste continuarea

Semilune cu nuca

Postat de: Criss in Dulciuri

Nucile se rumenesc intr-o tigaie sau in cuptor. Eu prefer sa le pun intr-o tigaie de teflon si sa le rumenesc putin la foc mic. Dupa ce s-au rumenit, se toaca grosier cu un cutit. Ouale se...Citeste continuarea

Chec cu smantana si nuci

Postat de: katty in Dulciuri

Doua oua intregi si 2 galbenusuri se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam smantana, romul si mixam in continuare.Adaugam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea

Fursecuri cu portocale si mac

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron mixam untul cu zaharul  pana zaharul se topeste. Adaugam oul, coaja de portocale si  mixam. Amestecam faina cu praful de copt si turnam peste crema de unt. Amestecam pana...Citeste continuarea

Chec cu stafide si scortisoara

Postat de: katty in Dulciuri

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil si o captusim cu hartie de copt. Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, cate unul, rand pe rand....Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu ananas si...

Postat de: katty in Dulciuri

Scurgem compotul de ananas si taiem rondele in jumatati. Dezghetam usor zmeura.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt presaram 1 lingura zahar si asezam jumatatile de rondele de ananas, apoi...Citeste continuarea

Pizza cu carne tocata

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ceapa la calit in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea tocata si...Citeste continuarea

Cozonac floare cu nuci

Postat de: katty in Dulciuri

  Intr-un castron adanc cernem faina. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu sarea si zaharul(150 gr ), apoi adaugam coaja de lamaie si portocala rasa. Separam...Citeste continuarea

Fursecuri cu nuci si scortisoara

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Se amesteca faina cu nucile, scortisoara, zaharul si coaja de lamaie + portocala, apoi se adauga margarina taiata cubulete si oul, se framanta aluatul si se da la frigider cel putin o ora....Citeste continuarea

Briose cu morcov si cereale...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

1. Spala si curata 3 morcovi si un mar si pune-le deoparte. 2. Intr-un bol de salata amesteca 90g de unt topit, 80g de zahar brun, ½ de lingurita de scortisoara si un praf de sare pana se...Citeste continuarea

Pizza rustica

Postat de: Irina in Pui

Am pregatit intai aluatul, mixand ingredientele. Cand folositi drojdie proaspata nu uitati sa o dizolvati intai in putin lapte si zahar, dupa care o lasati sa se odihneasca in faina. Abia apoi...Citeste continuarea

Rulada de pui cu legume

Postat de: CameliaComan in Pui

Despicam pieptul de pui si il taiem in felii subtiri ca pentru snitele. Pregatim mixul de legume. Eu am folosit legume congelate la tigaie cu marar (morcovi, brocoli, ceapa, ciuperci si cartofi)....Citeste continuarea

Prajitura Tuxedo

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol se mixeaza ouale cu uleiul, iaurtul si cafeaua preparata si racita. Restul ingredientelor uscate se amesteca bine apoi se incorporeaza in amestecul lichid, amestecand bine...Citeste continuarea

Piure de dovleac

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul. Se taie cubulete.  Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10 minute de cand incepe sa suiere. ...Citeste continuarea

Supă cu 2 fasole (boabe si verde)

Postat de: ctlina in Supe

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.  Curatati morcovul si taiati-l rondele. Se pune la prajit ceapa si usturoiul. Dacă utilizați fasole uscata, puneti-o o seara inainte...Citeste continuarea

Ciorba cu taitei si praz

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Bucatiile de pui se clatesc si se pun in oala de ciorba la fiert. Ceapa se toaca marunt, pastarnacul se taie buctai mici iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu ulei de...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron trecem branza  prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul....Citeste continuarea

Hummus cu ardei copti

Postat de: Criss in Mancaruri de post

Ardeii se coc, se curata de coaja si se indeparteaza cotorul si semintele. Conserva se scurge. Intr-un boi se pun ardeii, nautul, usturoiul, uleiul, sarea si zeama de lime si se mixeaza cu...Citeste continuarea

Turte la tigaie

Postat de: MotanLaOale in Piine

Este aluat de paine si se face ca la reteta mea "Paine de casa". Dupa ce creste aluatul se imparte in 4 parti si se fac bile. Se unge blatul cu ulei si se intinde prima bila cu...Citeste continuarea

Melcisori cu spanac si branza

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Preparam prima data aluatul . Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia . Framantam un...Citeste continuarea

Floricele pentru Mos Craciun

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pentru ca aveam in congelator niste aluat foitaj si pentru ca trebuia sa-l scot sa bag ''porcariile'' pentru Craciun, am zis ca mi-ar prinde bine niste joaca, ca am niste forme dragute si-mi place...Citeste continuarea

Fursecuri nemtesti

Postat de: dantes in Dulciuri

Migdalele le-am decojit si le-am macinat.pentru decojirea migdalelor se pune apa la fiert si cand clocoteste adaugam migdalele si oprim focul se lasa 2 minute apoi se pot decoji foarte usor...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: MotanLaOale in Piine

Se pune drojdia intr-un bol cu lingura de zahar si se amesteca pana devine lichida. Laptele se amesteca cu apa si se incalzeste maderat. Se toarna o cana din amestecul de lapte si apa...Citeste continuarea

Madlene cu nuca si visine

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el. Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor. Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si...Citeste continuarea

Prajitura cu branza si zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, apoi se incorporeaza uleiul, smantana si cacaoa. Dupa aceea, se pun alternativ...Citeste continuarea

Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Carnea de pui se pune intr-un castron,se amesteca cu ceapa tocata marunt,orezul spalat si scurs de apa si condimentele. Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul. Se...Citeste continuarea

Fursecuri cu cereale integrale...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

1. Amesteca 40g de margarina vegetala, 80g de ulei de cocos si 90g de zahar integral. Adauga 180g de faina, 1 lingurita de praf de copt, ½ banana si amesteca din nou. Mai adauga 1 ou (sau 3...Citeste continuarea

Tort de biscuiti, de post

Postat de: merisor67 in Torturi

Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut. Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate...Citeste continuarea

Carnati de casa afumati

Postat de: Constelatialeu in Porc

Intr-un vas incapator punem carnea tocata, apoi condimentele, nu toata cantitatea de condimente, aici fiecare jongleaza cu gustul sau, mai sarat, condimentat, usturoiat. De aceea e bine sa punem o...Citeste continuarea

Gogonele si castraveti pentru iarna

Postat de: reisnaor_2006 in Muraturi

            Spalam castravetii si gogonelele.Curatam, spalam si taiem radacina de telina (frunzele doar le spalam).Curatam, spalam si taiem...Citeste continuarea

Pogacele cu branza si seminte

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron punem faina cernuta . Adaugam cascavalul razuit si branza telemea zdrobita . Ouale le spargem si pe ele , adaugam sarea si semintele de in precum si laptele batut. Framantam...Citeste continuarea

Tort cu morcovi, crema de vanilie,...

Postat de: deyutzky in Torturi

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul  pe foc mic si amestecam...Citeste continuarea

Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o...

Postat de: andaoana in Dulciuri

Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam ghimbirul razuit , coaja si zeama de lamaie si sarea . Omogenizam putin si adaugam...Citeste continuarea

Baigli

Postat de: andaoana in Dulciuri

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor. Faina...Citeste continuarea

Cotlete de porc la tigaie cu sos de...

Postat de: ela2015 in Porc

Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper.  Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi...Citeste continuarea

Pachetele cu gutui si mere (de post)

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Gutuile si merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie si se calesc impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune o lingurita...Citeste continuarea

Aluat de foietaj de post, o reteta...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Cum se prepara Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie: Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand...Citeste continuarea

Pulpa de porc marinata in vas de lut

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Bucata de carne se cresteaza (nu se taie feliile pana jos), se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi....Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de: Ksenya in Supe

Dovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii. Prazul il tocam . Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]