Caramelul: intr-o cratita cu fund dublu am pus la topit zaharul. Cand incepe sa se topeasca adaugam frisca lichida, pe rand, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data. Lasam pe foc pana devine compozitia lichida, dupa care o transferam in tava in care urmeaza a se pregati prajitura (ca la crema de zahar ars) si tapetam pe cat se poate fundul si din marginile tavii putin. Lasam la racit.
Merele: se curate de coaja si se taie felii si aseaza peste caramel. Se presara zahar pudra, scortisoara si din loc in loc se pun cuburi de unt.
Aluatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sarel e mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste.Adaugam zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita. Dupa omogenizare le adaugam albusurilor. Mixam. Scoatem telurile si adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura. Folosim o lingura de lemn. Adaugam esenta de vanilie. Turnam aluatul in tava, peste mere. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt cca 30-35 minute. Pentru a vedea ca s-a copt incercam cu o scobitoare.
Crema: branza mascarpone cu zaharul se mixeaza usor, se adauga frisca ( batuta usor mai inainte, nu foarte tare). Va rezulta o crema usor moale. Peste aceasta adaugam bombonicile de mai sus.