Tort cu crema de ciocolata si gem de coacaze

de alilianaa in Dulciuri, 6 Ian 2016 | 2850 vizualizari

 

Pentru ca a fost dat, fotografii cu el taiat nu am. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri apa,
  • 3 linguri ulei,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic praf copt,
  • un parf de sare
  • Crema:
  • 200 ml lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • o lingura cacao,
  • 50 g ciocolata amaruie,
  • 3 oua,
  • 100 unt,
  • 5 linguri frisca batuta,
  • esenta rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 40-50 zahar si esenta de rom ( pret de o lingurita)
  • Gem de coacaze: 4 linguri
  • Ornare:
  • ciocolata topita (50 g ciocolata neagra si o lingurota de unt),
  • 2 linguri gem coacaze
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si gem de coacaze:

Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste. Adaugam zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita. Dupa omogenizare le adaugam albusurilor. Mixam. Scoatem telurile si adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura. Folosim o spatula de lemn. Adaugam esenta de vanilie. Pregatim o tava cu margini detasabile de copt (tapetata cu unt si hartie de copt). Turnam aluatul in tava. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt cca 30-35 minute. Pentru a vedea ca s-a copt incercam cu o scobitoare.

Crema: Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza  pana devin o crema si cresc ca volum, se adauga amidonul , cacaua si laptele putin cate putin. Se aseaza pe foc. Cand compozitia devine ca o budinca se adauga ciocolata,romul si la final, untul. Cand s-a racit complet adaugam frisca batuta si mixam usor.

Sirop: apa, zahar si esenta rom. Impreuna se pun pe foc. Cand au fiert se dau la rece. 

Pentru finisare: ciocolata se pune foc cu untul si cand s-au topit complet se lasa sa se raceasca si se aseaza pe tort dupa inspiratia fiecaruia. Este de preferat acest procedeu sa fie realizat la final. 

Asamblare: blatul se taie in doua. Foaia de baza se insiropeaza, se pune o parte din crema, se adauga gemul de coacaze, se pune  a doua foaie, se insiropeaza si  se pune gemul de coacaze si restul de crema. Se finizeaza tortul punand ciocolata topita si gemul de coacaze.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si gem de coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

06.01.2016, 20:36

Bunatate de tort, stiu sigur ca e asa!

mirela0911 1

06.01.2016, 21:24

Ce as savura o felie!

dantes 1

09.01.2016, 14:23

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete rapide cu rahat