Musuroi de cartita

de Oana in Torturi, 7 Ian 2016 | 6727 vizualizari

 

Am facut tortuletul de Craciun, pozat cu telefonul :), dar va asigur ca a fost delicios! Inspirat de la Gabitza :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
    • 6 oua
    • 6 linguri de zahar
    • 7 linguri faina grau
    • 3 linguri cacao neagra
    • un plic praf de copt
    • un varf cutit sare
    • o lingurita esenta de rom
    • 30 ml ulei
    • 30 ml apa
    Umplutura
    • 200 gr mascarpone
    • 500 ml smantana pentru frisca
    • 4 linguri zahar pudra
    • o lingurita extract de vanilie
    • 50 gr fulgi de ciocolata
    • 4 banane coapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Pentru blat, separa ouale si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa.

Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Pune galbenusurile peste bezea si mixeaza la viteza cea mai mica.

Amesteca faina cu cacao si praf de copt si cerne-le apoi deasupra si incorporeaza cu o spatula usor, cu miscari de jos in sus. Pune esenta de rom si mai amesteca o data.

Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel detasabil si rastoarna aluatul, apoi coace totul la 180 de grade, cam 40 de minute. Verifica daca este facut cu o scobitoare.

Scoate apoi blatul si lasa-l sa se raceasca.

Lasa o margine de 2 cm si taie apoi cu un cutit de jor imprejur, ca un inel, in interiorul blatului, dar ai grija nu pana jos. Scobeste apoi blatul si sfarama-l in firimituri si lasa-l deoparte.

Prepara apoi crema. Opreste 100 ml de smantana si mixeaz-o cu mascarpone pana devine moale si cremos. Mixeaza restul de smanatana pentru frisca si cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra pana devine tare. Amesteca apoi mascarpone cu frisca, usor cu o spatula. Pune fulgii de ciocolata si vanilia si incorporeaza usor si gata crema. Este foarte tare, consistenta, nu e nevoie de intaritor de frisca.

Taie bananele pe lungime si asaza-le in blatul scobit. Pune apoi toata crema si imbraca tortul, dand forma de cupola.

Presara apoi pe tot tortul blatul sfaramat si decoreaza cu bombonele sau cu pudra de cacao. Lasa-l la frigider pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa insiropezi blatul, este destul de umed si moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

CameliaR 1

07.01.2016, 20:18

Ce frumos. De mult am zis ca fac si eu musuroi de cartita L-am pus la favorite

dantes 1

09.01.2016, 14:11

Super!

mihaelar63 1

21.01.2016, 00:15

Cat de delicios este Chiar si decorarea te reprezinta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita