Aveam niste nuca macinata de care ma tot impiedicam si mi-am amintit ca lauda Dia niste cornulete...in stilul meu caracteristic si direct zic ca sunt bune dar nu m-au dat pe spate, tot alea cu untura imi plac mai mult.....
Intr-un castron cernem faina, adaugam, zaharul, sarea,nuca,praful de copt, scortisoara, coaja de lamaie, amestecam, apoi adaugam oul si cele doua galbenusuri si radem untul rece, scos din frigider,pe razatoarea mare. Incepem sa framantam atat cat sa formam o coca compacta, nu framantam mai mult pentru ca acest aluat este unul sfaramicios si nu trebuie s as eincalzeasca prea mult untul in timpul framantarii. Invelim coca in folie alimentara si o dam la frigider pentru o ora.
Apoi scoatem de la frigider si formam mici potcoave, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem cca 20-25 min, cuptorul preincalzit inainte. Se pudreaza calde cu zahar.
1
cat timp se coace o tava, restul de coc sta la frigider