Salata de boeuf este un preparat pe care multi romani aleg sa-l manance de Craciun si de Paste.
Legumele si carnea le-am fiert impreuna in apa cu sare in vasul de gatit sub presiune.A durat 15 minute si legumele au fost fierte.Pana se racesc, se pot taia castravetii cubulete si se pun intr-un lighean, bine storsi.La fel se procedeaza cu toate legumele, taindu-le cubuletele,taiem marunt si pieptul de pui,cartofii i-am dat prin razatoare cu ochiuri mari.
Toate componentele se adauga intr-un castron impreuna cu mazarea,ouale fierte taiate cubulete,adaugam si maioneza (o facem dintr-un galbenus de ou,un varf de cutit de sare,putin mustar si ulei ).Se adauga 3/4 din maioneza in salata si se amesteca bine. Daca mai trebuie, se mai adauga sare.
Dupa ce totul este bine omogenizat, se aranjeaza pe platouri.Cu restul de maioneza puteti decora platourile, impreuna cu masline, gogosari sau oua fierte.Pofta buna.
1
Legumele si carnea dupa ce au fiert se scot si se pun deoparte intr-un castron.
2
Daca le mai lasati in apa, se inmoaie prea tare si salata iese moale.