Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre

de Merisor in Prajituri, 6 Ian 2016 | 6930 vizualizari

 

Imi place sa fac dulceata cu toate ca nu prea se consuma la noi in casa, dar o folosesc la prajituri, cum este cazul de fata.
Dar trebuie sa mentionez ca dulceata pe care o folosesc la prajituri o prepar din start mai fluida si cu mai putin zahar.
A iesit o prajitura foarte buna, cu blat usor umed si marmorat cu coacaze, iar bezeaua cu coacaze a innobilat-o pe deplin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g unt(65%)
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata de coacaze negre
  • 600 g iaurt cremos, Pilos
  • 500 g faina
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata de coacaze
  • 3 linguri nuca de cocos
  • un praf sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre:

Pentru blat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, in special untul care trebuie sa fie moale.

Frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si untul moale pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam iaurtul si praful de copt si amestecam energic, asa incat praful de copt se va stinge in aciditatea iaurtului, apoi incorporam treptat faina.

Ne oprim din a adauga faina, cand vom obtine o compozitie putin mai groasa decat cea de chec.

Mie mi-a inglobat cam 500 g de faina.

Punem 1/4 din compozitie intr-un alt vas si adaugam dulceata de coacaze plus doua linguri de faina, ca se va mai dilua compozitia datorita siropului.

Tapetam tava cu hartie de copt si intindem in ea mai intai compozitia simpla, apoi compozitia cu dulceata si trecem cu o furculita prin ea sa se marmoreze usor si compozitia simpla.

Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Pentru bezea, mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spumoase, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie, dulceata de afine si nuca de cocos.

Scoatem tava din cuptor si intindem rapid bezeaua peste blatul usor copt.

Dam din nou tava la cuptor pentru 15 minute, sau pana cand bezeaua se rumeneste si prajitura se coace bine.

Lasam prajitura sa se raceasca bine, inainte de a o portiona, altfel blatul va lasa senzatia de necopt.

A iesit o prajitura dulce-acrisoara si de mare efect, fiind altceva decat prajiturile cu care i-am obisnuit pe ai mei pana acum.

Sper sa va fie de folos reteta mea!

 

TIPS-URI

1

Dulceata de coacaze poate fi inlocuita cu dulceata de afine, mure, sau alte fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (51)

dantes 1

09.01.2016, 14:25

Delicioasa!

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:46

Grozava . Asa-mi place si mie blatul

Ancutsa 1

27.09.2018, 16:24

Ce gustoasa trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu lamaie si mac