A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Mancare de mazare cu kaizer

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

      Kaizerul,ceapa si ardeiul le taiem cubulete. Intr-o cratita punem ulei si calim pentru inceput kaizerul. Cand este facut adaugam ardeiul kapia pentru 2-3 minute si...Citeste continuarea

Prajitura cu praf de ciocolata si...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si...Citeste continuarea

Varza murata cu coasta afumata

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

Am pus varza in apa rece si am lasat-o 3 ore la desarat. Am portionat coasta si am fiert-o pe jumatate. Am pus intr-un tuci o lingura de untura si cand s-a incins am adaugat varza tocata marunt....Citeste continuarea

Prajitura ciocolatoasa Reteta 800

Postat de: ianculubita in Prajituri

1-Intr-un vas pe bain-marie se pune ciocolata si untul cubulete iar dupa ce s-a topit se amesteca energic pentru lichefiere apoi se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zahar pana...Citeste continuarea

Limba cu masline

Postat de: ianculubita in Porc

Limba spalata,se pune la fiert intr-un vas cu apa si putina sare, dupa 30-40min se scoate, se indeparteaza pielita cat este calda, se taie apoi in suvite si se caleste in vasul cu ulei incins...Citeste continuarea

Supa de vitel cu mazare, smantana...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Se  pune la fiert zeama limpede de virel si mixul de mazare cu morcovi . Tot acum se pune ardeiul taiat cubulete si usturoiul tocat Intre timp ce fierb legumele [ 10...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ciuperci la slow...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ciupercile se scurg, se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Ficateii se curata de pielite, se spala si se taie in doua. In vasul slow...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu dulceata

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin. Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la...Citeste continuarea

Clatite cu nutella

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Aluatul de clatite:  Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu iaurtul, zaharul, vanilia, 150 g faina, nutella, cacaoa, laptele, se adauga apoi restul de faina, praful de copt si apa...Citeste continuarea

Paine alba cu masline negre si seminte

Postat de: Valclaudia in Piine

Drojdia se pune intr-o cana impreuna cu sarea si zaharul. Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam 50 ml apa calduta si 2 linguri de faina. Amestecam si lasam 15 minute la dospit....Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu oua,branza,...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit. Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem...Citeste continuarea

Oua umplute cu pate de casa

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba. Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se...Citeste continuarea

Varza cu carne ca la Beclean

Postat de: amalia01 in Porc

Slanina si carnea le tai felii groase de cca 0,5 cm. Varza o toci marunt. Intr-o cratita suficient de mare (4 l) pui uleiul si asezi un strat de varza tocata.  Asezi...Citeste continuarea

Smoothie rosu

Postat de: Valclaudia in Love Smoothies

Curatam sfela rosie, o spalam si o taiem feliute subtiri, vezi foto. Radacina de ghimbir se curata, se spala si ea si se taie marunt. Banana se curata si se pune in recipientul blenderului....Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de: gabrielacik in Dulciuri

Se freaca uleiul cu zaharul, se adauga cate un ou si se amesteca mereu. Se pune un varf de cutit de amoniac stins, ciocolata maruntita, iar apoi treptat incorporam faina. Se pune in tava...Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Blat: Punem apa clocotita peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4...Citeste continuarea

Prajitura rapida cu doua creme

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Cremele se fac foarte usor. Se pune continutul plicului intr-un castron si se pun 4 linguri zahar pudra. Se toarna 200ml lepte rece de la frigider si se mixeaza 4-5 minute pana se intareste....Citeste continuarea

Omleta pufoasa cu salam

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale bine cu telul. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei si se pune salamul la calit. Se lasa cateva minute. Se  adauga ouale batute si se lasa 5-6 minute pe fiecare parte....Citeste continuarea

Foietaj cu ciocolata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei.  Se ia o foaie si se intinde pe masa. Se scoate ciocolata din ambalaj si se aseaza peste aluat undeva la mijloc, pentru ca pe...Citeste continuarea

Cotlet glazurat

Postat de: simona72 in Mezel de casa

Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa. Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta....Citeste continuarea

Canelloni cu ricotta

Postat de: simona72 in Cannelloni

Se pune in vasul robotului de bucatarie branza ricotta  si se marunteste fin. Se adauga un praf de sare si piper, smantana, 1-2 linguri ulei de masline si grisul. Se porneste robotul si se...Citeste continuarea

Budinca de portocale cu foi de...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte ingrediente. Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul....Citeste continuarea

Rulouri cu carne tocata

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Aluat : Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untura, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecam dupa care incepem sa framantam...Citeste continuarea

Ciorba de cocos

Postat de: gicuta69 in Supe/Ciorbe

Am portionat carnea de cocos, am spalat-o si am pus-o sa fiarba intr-o oala cu apa si un praf de sare. Am indepartat spuma care s-a format. Cat timp a fiert carnea, am curatat si spalat...Citeste continuarea

Cozonac cu aroma de portocala

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri faina. Lasam sa creasca. Cernem faina de 2 ori intr-un vas incapator. Nu punem toata...Citeste continuarea

Rulada cu lemon curd si bezea

Postat de: ctlina in Dulciuri

Preparare Lemon Curd:  Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Într-o cratiță, se toarnă amestecul...Citeste continuarea

Mancare de linte cu sos de smantana

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legume

Lintea se tine 1 ora in apa rece. Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte. Intr-o...Citeste continuarea

Prajitura cu foi cu cacao si branza...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul. Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam. Cernem...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Mixăm untul cu zahărul până se omogenizează. Adăugăm oul și mixăm până se încorporează în aluat iar apoi adăugăm laptele, smântâna lichidă pentru...Citeste continuarea

Rulada din fleica de porc la slow...

Postat de: Ina in Slow Cooker

Alegem o bucata de fleica cu sorici, cu straturi egale de carne si grasime (nu foarte grasa). Daca este prea groasa, o  portionam astfel incat sa aiba maxim 2 degete grosime, pentru a se...Citeste continuarea

Cookies cu oreo

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Aprindem cuptorul la 180 º. Untul moale il amestecam cu cele doua tipuri de zahar pana se omogenizeaza. Adaugam faina  amestecata cu praf de copt la amestecul cu unt si zahar. Adaugam...Citeste continuarea

Deliciu de ciocolata cu castane

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie. Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste. Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu...Citeste continuarea

Pariziene cu mere

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, vanilia si am omogenizat bine. Am...Citeste continuarea

Rulada cu banane

Postat de: Meea in Dulciuri

Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga jumatatea din cantitatea de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Peste spuma de albusuri punem si...Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc

Postat de: sufletista in Ciorbe

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care aruncam apa, trecem carnea pe sub un jet de apa. Punem carnea din nou la fiert in apa cu putina sare si...Citeste continuarea

Scarita de porc cu cartofi la cuptor

Postat de: sebirizescu in Porc

Scarita de porc se pune in vasul roman impreuna cu ceapa rosie taiata feliute, se pune vinul alb si putina apa si se da la cuptor pentru 30 minute. Se pun cartofii taiati cuburi, condimentele...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert...Citeste continuarea

Piept de pui cu legume ghimbir si...

Postat de: timea in Pui

Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le taiem felii si le calim intr-un wok in care am incins uleiul de masline. Adaugam puiul taiat cubulete mici apoi dovlecelul la fel taiat...Citeste continuarea

Budinca aperitiv cu legume...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare. Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor. Taiem sunca presata in cuburi...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: sufletista in Porc

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol mai mare adaugam, vinul, sare, piper,oregano, rozmarin, boia de ardei,1 lingura sos de soia, usturoiul pisat....Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu rodii

Postat de: gospodariu in Torturi

Pentru prepararea blatului vom separa ouale. Ciocolata o topim cu untul in bain marie. Albusurile le batem spuma iar galbenusurile le batem cu zaharul si laptele. Adaugam peste acesta compozitie...Citeste continuarea

Chiftelute de ton in Bento

Postat de: ctlina in Ton

Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton.  Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1...Citeste continuarea

Tort Raffaelo

Postat de: rodicaspring in Dulciuri

Blat 1 : Facut din 10 oua, 10 lg.zahar, 10 lg.faina, praf de copt. Cind este rece se scobeste inauntru se scoate miezul care se amesteca cu 200 g migdale taiate si prajite, 400 g ciocolata...Citeste continuarea

Cartofi boieresti

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Pregatim un wok, punem un pic de ulei de masline. Curatam cartofii, prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier. Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam...Citeste continuarea

Prajitura cu visine si chipsuri de...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Eu am folosit vișine congelate. Le-am lăsat toată noaptea în frigider ca să se scurgă. Puteți să le lăsați și 20 de minute...Citeste continuarea

Prajitura fina cu crema spumoasa de...

Postat de: momo121 in Dulciuri

       Separam ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul si vanilia pana devin albicioase, adaugam si crema de branza cu untul topit si mixam pana omogenizam...Citeste continuarea

Prajitura televizor 2

Postat de: sufletista in Dulciuri

Foile: I ntr-un vas mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele si amestecam bine, adaugam amoniacul amestecat cu cacao si treptat faina pana rezulta o coca omogena si nelipicioasa....Citeste continuarea

Prajitura cu crema de portocale

Postat de: Madda in Prajituri

Blatul:  Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu putina sare.  Portocala se curata de coaja si de pielita, apoi se trece miezul prin blender pentru a obtine un piure fin,...Citeste continuarea

Mititei de casa

Postat de: Madda in Mancaruri cu carne

Carnea se toaca, apoi se amesteca cu sare, piper si bicarbonat se framanta carnea.  Ceapa se taie in bucatele mici si se se caleste, usturoiul il pisam bine. Peste carne se adauga ceapa...Citeste continuarea

Supa cu file de pastrav

Postat de: mihaelar63 in Supe

Se caleste in ulei ceapa, usturoiul si semintele de fenicul. Adaugati cartofii si boiua. Lasati sa se soteze 5 minute. Sarati . Am adugat cimbrul, bucatele sfarmate de la pastrav si 2...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]