Un aperitiv deosebit, foarte gustos si usor de facut. O sa va surprindeti familia si musafirii intr-un mod placut cu acest preparat.
Ardeii ii spalam bine cu apa rece si ii uscam.
II coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie. II punem la racit intr-o strecuratoare si presaram sare peste ei. Ii acoperim cu un prosop umed. In acest fel ii vom putea curata mai usor.
Pana se racesc ardei facem umplutura: amestecam ricotta cu branza de burduf pana cand se omogenizeaza bine. Gustati si mai adaugati sare daca mai trebuie.
Ardeii ii curatam de coaja si de seminte si ii desfacem ca si pe o carte. Vom avea din fiecare ardei cate o felie. Punem cate o lingura de branza pe fiecare si refacem ardeiul unind partile laterale.
Pregatim un vas cu faina si separat batem ouale cu o furculita. Intr-o tigaie mare punem ulei la incins.
Dam fiecare ardei prin faina si ou de cate doua ori (faina –ou- faina-ou) si ii prajim in ulei incins.
Sunt buni atat calzi cat si reci.