Aceste minunatii sunt foarte bune de servit alaturi de cafeaua de la prima ora, sau de un ceai bun si aromat.
Sunt preparati cu faina fara gluten de la Schar, faina care s-a comportat foarte bine si pe care o recomand cu toata increderea.
Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv.
Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine totul.
Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, pentru a se sparge bulele de apa minerala, apoi umplem formele de briose cam pana la 3/4 din volumul lor.
Nivelam aluatul in forme cu muchia unei linguri umezita in apa, le asezam intr-o tava de copt si le dam la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Din restul aluatului, eu am preparat niste biscuiti in forma de inimioara la aparatul de waffe, care mie mi se par de mare efect.
Sunt foarte aromati si tocmai buni de servit mai ales dimineata, langa cafeluta energizanta.
Se servesc pudrati cu zahar.
Sa va fie de folos!