Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura inima cu blat de bezea si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Nuca se taie bucati mai maricele iar rahatul se taie...Citeste continuarea
Clatite cu cascaval Delaco
Postat de: Monica1997 in DulciuriSe mesteca faina cu praful de copt,se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza albusurile pana cand se fac spuma,galbenusurile se bat intr-un alt bol cu un varf de sare. Se toarna laptele cu...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata, stafide si...
Postat de: adela81 in DulciuriIn primul rand pregatim baza, amestecati biscuitii macinati cu migdalele macinate si turnati untul topit peste. Pe urma tapetati o forma de tarta sau de chec (in cazul meu), cu acest...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: cristina1985 in PrajituriFoile: Se topeste untul si se cerne faina. Cand s-a racit (untul) se toarna peste faina si se amesteca cu zaharul pudra, ouale, coaja de lamaie si praful de copt.Foile se fac in tava de 35x25...Citeste continuarea
O intalnire delicioasa intre visine...
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-un castron se mixeaza branza de vaci,laptele,mierea,vanilia si lichiorul de oua,pana se obtine o consistenta cremoasa. Smantana lichida se mixeaza cu intaritor de frisca si 2 linguri de...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: cristina1985 in TorturiFoi: Eu am facut jumatate de cantitate de aluat , iar cand se cocea ultima foaie am pregatit si restul. Se freaca galbenusurile cu zaharul.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma si 2...Citeste continuarea
Inimioare cu ciocolata
Postat de: cristina1985 in TorturiBlat: Nuca se macina si se amesteca cu celelalte ingrediente uscate. Apoi se pun si restul ingredientelor, pe rand.Se pune aluatul, intr-o tava mare de cuptor si se tine 40 minute. Crema1: Se...Citeste continuarea
Tort cu crema de mascarpone si...
Postat de: Meea in TorturiPregatim pentru prima data blatul : Mixam albusurile impreuna cu apa rece. Cand s-a format o spuma tare adaugam si zaharul si mixam pana cand spuma sta bat. Adaugam apoi si faina,praful de copt...Citeste continuarea
Pui Kiev
Postat de: deyutzky in PuiUntul moale il amestecam cu patrunjelul tocat, usturoiul dat pe razatoarea mica sau zdrobit, mararul tocat, sarea si piperul. Punem compozitia pe o bucata de folie alimentara si o rulam....Citeste continuarea
Piept de pui cu legume la cuptor
Postat de: TAB1TA in PuiSe curata si se toaca ceapa si usturoiul, iar ghimbirul se rade. Intr-un vas termorezistent se pune pieptul de pui, legumele si condimentele. Se poate pune si putin ulei de masline. ...Citeste continuarea
Snitele de porc in crusta de cartofi
Postat de: gurita_ta2005 in PorcFeliile de porc se pun intr-o folie, se bat cu batatorul de snitele, se condimenteaza pe ambele parti cu condimente (sare/piper/ghimbir) si se lasa deoparte 15 minute. Cartofii se curata de...Citeste continuarea
Chifle cu sunca presata, oua si...
Postat de: Moni_alex in SandvisuriSe taie capacul de la baghete sau chifle cat de sus posibil. Se scobeste miezul cat mai mult pentru a avea loc sunca si oul. Se pune cate o feliuta de sunca presata. Oul se sparge...Citeste continuarea
Biscuiti si briose cu lamaie si mac
Postat de: merisor67 in DulciuriMixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se topeste intr-un vas la foc mic. Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi. Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza 5...Citeste continuarea
Pizza vegetariana
Postat de: TAB1TA in PizzaIntr-un vas mai mare se pune drojdia in apa calduta, apoi se adauga sare, rozmarin, faina in ploaie, iar la final uleiul de masline. Va rezulta un aluat usor elastic. Se lasa intr-un loc mai cald,...Citeste continuarea
Tort de clatite cu capsuni si crema...
Postat de: diaconta in DulciuriClatitele le-am copt în tigaia grill de 30x30 cm. Am mixat galbenusurile cu zaharul....Citeste continuarea
Chec aperitiv cu sunca, porumb si...
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm taiat sunca si ardeiul in bucati mai mici, iar cascavalul l-am dat pe razatoare. Am mixat ouale pana si-au dublat volumul, am adaugat laptele batut, sare si piper, apoi am pus...Citeste continuarea
Clatite cu suc de mere si umplutura...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriUmplutura: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Intr-un craticior se topeste zaharul, apoi se adauga untul. Dupa ce se formeaza...Citeste continuarea
Pulpe crocante
Postat de: amalia01 in PuiPulpele le speli sub jet de apa rece si le cureti. Condimentezi cu sare si piper. Oul il bati bine cu putina sare si un strop de piper. Fulgii de porumb ii zdrobesti bine. Iei...Citeste continuarea
Clatite cu sunca si ciuperci
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriAm pregatit clatitele. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat laptele, apa mineral, faina si uleiul. La final mararul verde tocat. Am copt 4 clatite în tigaia grill de 30x30...Citeste continuarea
Gulas cu fasole noua - Bob gulas
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSe curata si se taie ceapa si usturoiul marunt. Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele. În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în...Citeste continuarea
Budinca de orez cu branza
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriSpalam orezul in doua-trei ape, il punem la scurs. Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot, adaugam orezul, il fierbem pana este patruns cam pe 3/4. Il luam de pe foc...Citeste continuarea
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata
Postat de: privatelaura in DulciuriPregatim formele in care vom coace tortuletele. Eu am folosit trei inele din inox pe care le-am asezat pe o tava. Macinam biscuitii fin, la robot. Topim untul si il adaugam peste biscuiti....Citeste continuarea
Clatite cu fructe de padure
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, batem cu un tel, ouale cu sarea si cu zaharul. Adaugam laptele si bicarbonatul, apoi turmericul. Amestecam si adaugam faina in doua etape. In functie de cum vreti sa iasa...Citeste continuarea
Clatite umplute cu caise si sos...
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, amestecam ouale, un praf de sare si zaharul pudra. Adaugam laptele, amestecand continuu pana il incorporam pe tot. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat fluid, omogen....Citeste continuarea
Mini-rulada cu carne si oua de...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale de prepelita se pun la fiert 5 minute. Se scot in apa rece, apoi se curata de coaja. Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se blenduiesc sau se rad pe...Citeste continuarea
Clatite aperitiv cu somon si crema...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, batem usor ouale cu sare. Adaugam iaurt, lapte si bicarbonat de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si omogenizam. Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu...Citeste continuarea
Rulouri de clatite umplute cu cascaval
Postat de: privatelaura in SandvisuriConectam aparatul Panini Maker . Intr-un castron, batem ouale cu putina sare. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel, pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Tort de clatite, cu ciocolata si...
Postat de: privatelaura in TorturiEu am pregatit clatitele la Panini Maker . Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul. In alt castron, cernem faina cu praful de...Citeste continuarea
Friptura de curcan
Postat de: vasy16 in CurcanAm spalat bine copanele si le-am pus intr-o tava dupa care am adaugat rand pe rand rosiile cu bulionul, usturoiul taiat feliute, sarea, uleiul, rozmarinul si la urma vinul cu apa. Eu pun...Citeste continuarea
Sandwich in lipie
Postat de: CameliaComan in SandvisuriCuratam ceapa si o taiem rondele subtiri. Spalam castravetele si rosiile, iar apoi le taiem in feliute potrivite. Incalzim putin lipia intr-o tigaie. Ungem cu o lingura de maioneza...Citeste continuarea
Supa de cartofi cu smantana si chimen
Postat de: mihaelar63 in SupeSe spala bine cu apa fierinte osul afumat. Eu nu l-am oparit pentru ca era proaspat afumat, doar de o saptamana. Legumele se curata si se spala. Osul se pune la fiert in 3 l...Citeste continuarea
Clatite cu spanac si branza
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru clatite: intr-un castron punem oul, sarea, zaharul si laptele. Amestecam bine compozitia cu un tel tip para. Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam la ingredientele umede. Amestecam...Citeste continuarea
Tort de clatite cu ciocolata si...
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a prepara aluatul pentru clatite : Punem intr-o craticioara untul, laptele si ciocolata maruntita. Asezam pe foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit iar...Citeste continuarea
Desert clatite pufoase reteta
Postat de: Criss in DulciuriClatite pufoase reteta Ouale se separa si albusurile se bat spuma. Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul si se mixeaza pana cand se topeste zaharul. Se...Citeste continuarea
Mancare taraneasca duminicala
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de pasare se curata, se portioneaza si se spala temeinic. Legumele se curata si se spala. Puneti la fiert carnea cu legumele intregi, piper, foi de dafin si sare....Citeste continuarea
Ciorba de ardei kapia umpluti
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati legumele si le spalati. Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul. Pentru a economisi timp eu nu le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in...Citeste continuarea
Smoothie cu lapte de cocos si banana
Postat de: aliliana in Love SmoothiesSimplu! Banana decojita, taiata rondele se pune in blender, se pune laptele de cocos, mierea si scortisoara. Se ameteca totul foarte bine. Se poate servi imediat sau poate fi pus la rece pentru...Citeste continuarea
Salata cu capsuni, telemea si migdale
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati si taiati felii capsunile. Taiati cuburi telemeaua. Salata se taie fasii [ca varza]. Ceapa se curata si se taie pestisori. Amestecati intr-un bol...Citeste continuarea
Urzici cu ou si sunca prajita
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeMai intai curatam de impuritati si spalam bine fiecare buchetel de urzicute, pisca, dar nu murim din asa ceva. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa fiarba, apoi punem urzicile si le...Citeste continuarea
Tort de clatite cu ciocolata si fructe
Postat de: mirela0911 in TorturiUmplutura: Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele la foc mic si se lasa pana se incalzeste bine si se topeste ciocolata. Se...Citeste continuarea
Fructe de mare cu pesto si paste...
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareFructele de mare se dezgheata la temperatura camerei. Spalati cu apa rece fructele de mare. Puneti la fiert in apa clocotita cu sare, pastele. Fierbeti respectand...Citeste continuarea
Tort cu capsuni si portocale
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: pregatim un blat simplu, obisnuit. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare pentru 2-3 minute. Adaugam zaharul si indulcitorul si mixam pana albusurile...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Adrian2016 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si...Citeste continuarea
Chec pufos la tava
Postat de: eumimi in PrajituriSe bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza bine. Se...Citeste continuarea
Tort de clatite cu crema de vanilie...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriCrema de vanilie: Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc,...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata si ananas
Postat de: andaoana in PrajituriBlatul: O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba...Citeste continuarea
Mini pancakes cu branza dulce
Postat de: aliliana in DulciuriPune branza intr-un bol si amestec-o cu zaharul. Pune ouale. Omogenizeaza. Se poate folosi cu succes un tel manual. Adauga praf de copt, zaharul vanilat si faina. Omogenizeaza. Adauga...Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm scos visinele de la congelator cu o seara inainte si le-am pus intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga zeama din ele. Intr-un castron am pus ouala, am adaugat zaharul si vanilia...Citeste continuarea
Tort de clatite alb-negru cu crema...
Postat de: CameliaComan in DulciuriClatite negre: Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu...Citeste continuarea