Prajitura pufoasa cu piersici

de - Andreea - in Prajituri, 14 Mar 2016 | 3423 vizualizari

 

Se face rapid si este atit de buna...atit de pufoasa...Singurul lucru ce l-as schimba ar fi ca as pune mai multe piersici :) 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 300 gr piersici din compot
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri cu lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu piersici:

Punem intr-un bol untul moale (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si mixam bine pana obtinem o crema pufoasa . 

Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Punem faina, praful de copt, plicul cu zaharul vanilat si cele doua linguri cu lapte si amestecam bine pana obtinem un aluat destul de dens . 

Tapetam o tava de forma rotunda cu hartie de copt (sau ungeti cu unt si tapetati cu faina).Turnam in tava jumatate din compozitie. 

Piersicile le scoatem din compot si le feliem . 

Peste primul strat din tava, asezam un strat de piersici feliate peste care punem restul de compozitie.

Punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam pentru circa 40 minute, pana ce suprafata prajiturii este usor colorata. 

Dupa plac, presaram cu zahar pudra, feliem si servim. 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu piersici