Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot

de laura_n in Slow Cooker, 16 Mar 2016 | 8731 vizualizari

 

Cred ca cel mai simplu, mai gustos si mai ieftin desert de post este negresa. In cazul meu, si cel mai usor de mascat :)))) chiar imi spunea Ela zilele trecute ca "negresele" sunt specialitatea mea. :))))
Insa, prietenul la nevoie se cunoaste, astfel ca am apelat din nou la slow cooker Crock-Pot, stiam deja ca face treaba buna si fara supraveghere.
Astfel, am preparat repede compozitia, cateva ingrediente simple, necostisitoare, am pregatit aparatul si i-am comandat o negresa umeda, ciocolatoasa si gustoasa.
Desigur, i-am simtit parfumul doar, insa virtual am savurat si eu. 
Intrucat a fost prima data cand am copt un aluat la slow cooker Crock-Pot, marturisesc ca am avut oarecare emotii, nestiind clar timpii de gatire, insa acum, pot sa spun ca am capatat experienta si l-am "citit" :))))
 

 

INGREDIENTE

  • pentru negresa:
  • 2 cani cu sirop de trandafiri (diluat ca pentru consum)
  • 1 cana zahar brut
  • 1/2 cana cu ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri cu cacao neagra
  • un vrf. bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 cani cu faina alba
  • rom
  • pentru glazura
  • 200 gr ciocolata de post
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • fructe de padure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot:

Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7L la priza. Selectam functia high pentru 30 minute ca sa se incalzeasca vasul cat timp preparam compozitia.

Intr-un castron, amestecam in ordine, siropul de trandafiri, zaharul si uleiul. Adaugam cacaoa si romul. Urmeaza un vrf de cutit de bicarbonat, il stingem cu 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitia lichida. Omogenizam, compozitia trebuie sa fie usor moale, dar nu lichida. 

In vasul aparatului, asezam o hartie de copt, turnam compozitia de negresa, acoperim cu capac si selectam functia high, timp de preparare 2 ore.

De la Merisor, am aplicat urmatorul pont, sa sterg capacul de aburii formati, insa dupa ce prajitura a stat la copt 1,30 min.

Dupa terminarea programului, deconectam aparatul slow cooker Crock-Pot, scoatem negresa si o lasam la temperat pe un gratar de bucatarie.

Separat, punem pe foc intr-un vas, 2 linguri de cacao, zahar si o lingura ulei, lasam sa fiarba un pic, adaugam ciocolata de post si lasam sa se topeasca, omogenizam.

Eu am decupat o portie rotunda din negresa, am glazurat-o cu ciocolata si am ornat-o cu fructe de padure.

Este o negresa cu blat umed, deloc inecacioasa si foarte delicioasa datorita si glazurii.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

folositi cacao neagra, confera un gust mai bun.

2

puteti adauga apa in loc de sirop de trandafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow cooker Crock Pot - Reteta-Video