Cozonac pufos cu mac

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 16 Mar 2016 | 12951 vizualizari

 

Am pregatit un cozonac delicios si pufos dupa reteta mamaiei mele. Mereu imi aduc aminte de cozonacii ei parfumati si deliciosi pe care ii prepara in copilaria mea.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 250 gr de zahar
  • 10 gr de droj. uscata
  • 130 ml lapte cald
  • 130 ml apa calda
  • 100 ml de ulei
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr mac
  • 250 ml de lapte
  • 200-250 gr de zahar
  • Ptr uns:
  • 1 ou
  • 2-3 lg lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu mac:

       Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta. Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar, praful de sare,coaja rasa de portocala si lamaie si uleiul si omogenizam bine ingredientele. Adaugam drojdiuta si faina si framantam aluatul bine pana peretii bolului raman curati.

       Lasam aluatul la crescut 30-40 de minute intr-un loc calduros, eu l-am pus pe calorifer.Intre timp pregatim umplutura pentru cozonaci.
       Fierbeti zaharul cu 200 ml lapte pana ce acesta s-a dizolvat, adaugati macul  si lasati pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa. Daca obtineti o crema prea groasa ce nu poate fi intinsa pe foaia de aluat, adaugati inca putin lapte cald, dar cu mare grija, deoarece pasta devine foarte usor moale.

       Pe masa de lucru am presarat faina, am impartit aluatul in 2 parti si din fiecare parte am facut 2 bile pe care le-am lasat sa mai creasca. Din fiecare am intins cu ajutorul sucitorului cate o foaie pe care am umplut-o cu mac si am rulat. Am impletit cele 2 rulouri facute si am unit bine la capete ca sa nu iasa umplutura.

       Asa am procedat cu fiecare cozonac. Tavile de cozonac le-am tapetat cu hartie de copt. In fiecare tava am asezat cate un cozonac impletit si l-am uns cu ou batut cu cateva linguri de lapte si am presarat zahar deasupra.

       Dupa ce am pus cozonacii in tavi si i-am uns i-am mai lasat la crescut 20 de minute. Am incins cuptorul la 180 grade si i-am lasat 35 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

putem adauga la cozonac cand preparam aluatul o lingura de untura

2

untura ajuta cozonacul sa ramana proaspat si pufos mult timp

3

toate ingredientele ptr prepararea cozonacului trebuie sa fie la temperatura camerei

4

ca sa fie pufos faina trebuie sa fie uscata si aerisita

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

reisnaor_2006 1

20.03.2016, 19:37

Ina te astept la Sebes

-Marius- 1

15.04.2017, 08:17

RuxyRux 1

12.12.2018, 23:40

Perfect!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu fructe de padure-reteta cu nr 300