A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cheesecake cu ciocolata, bezea...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva...Citeste continuarea

Smoothie cu kiwi, banane, miere si...

Postat de: reisnaor_2006 in Love Smoothies

Am curatat bananele si kiwi si le-am taiat feliute. Din cantitatea scrisa am preparat trei portii delicioase. Pentru fiecare portie am folosit 4 bucati de kiwi,1 banana,1 lg de miere si 150 gr...Citeste continuarea

Baghete umplute

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și inlăturăm miezul din ele.  Miezul îl...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu carne de iepure

Postat de: Pungasa_Rogue in Iepure

Iepurele se transeaza in  5 bucati, apoi se spala, se da cu sare si se presara cu boia si se pune la fiert in 300 ml apa, cu boabele de piper, busuiocul, rozmarinul si uleiul. Mai tarziu, se...Citeste continuarea

Muschiulet de porc asiatic

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Pregatim marinada.  Într-un castron, se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare și piper. Amestecati...Citeste continuarea

Prajitura noroioasa - Mississippi...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron mare se freaca untul topit cu zahărul, sarea și vanilia. Se adaugă cacaoa, treptat ouăle usor batute și se amestecă.  Se amestecă praful de copt cu faina. Se...Citeste continuarea

Reteta de mucenici moldovenesti cu...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Preparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit, insiropati cu sirop de rom si vanilie Se prepara maiaua din faina, zahar si drojdie si se lasa 15 minute la crescut la loc cald in...Citeste continuarea

Mic dejun in lipie, cu muschiulet...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Mai intai marinam carnea si o dam la frigider fie o ora, fie peste noapte. Spalam bucatile de carne, le stergem cu niste servetele. Intr-un bol amestecam uleiul cu mustarul, apoi...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti aromati

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Se pune intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, 100 ml lapte si 2 linguri de faina. Lasam maiaua  20 minute, intr-un loc la cald. Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ton si masline

Postat de: eumimi in Paste

Se pun tagliatellele sa fiarba pentru cateva minute (10-15 minute), cand sunt fierte se ridica la suprafata apei. Conserva de ton se scurge de ulei si se faramiteaza tonul cu o fuculita. Se...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu portocala

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Intr-o tava / cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca. Se bat ouale cu zaharul...Citeste continuarea

Scarita afumata cu orez si legume

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Scarita afumata se pune la fiert intr-o craticioara cu apa pentru circa 40 minute sau pana cand este fiarta bine. Ceapa se toaca marunt,morcovii se taie rondele,iar pastarnacul cubulete si se...Citeste continuarea

Rulada cu gem caise

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca un un praf de sare, le amestecam apoi incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Aluatul...Citeste continuarea

Cornulete cu mac

Postat de: eumimi in Prajituri

1.Se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. 2. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. 3.Se...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu sfecla rosie,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 20 de minute.  Se prajesc bucatile de bacon intr-o tigaie fara ulei, 15 minute, pana devin crocante. Se pastreaza...Citeste continuarea

Supa de praz

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se taie prazul si ceapa grosier si sa calesc in ulei de masline, 15 minute, la foc mediu, impreuna cu cimbrul. Se adauga apa daca este nevoie. Se adauga cartoful curatat si taiat cuburi si 750...Citeste continuarea

Spaghete Caponata

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se taie vanata in cuburi de 1 cm si se caleste  in ulei de masline, la foc mic timp de 15 minute, pana se inmoaie.  Se adauga zaharul si otetul.  Se taie usturoiul felii, se...Citeste continuarea

Tocanita portugheza de peste cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.  Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri. Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de...Citeste continuarea

Penne rigate cu praz, ciuperci si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Penne

Prazul se spala si se taie rondele. Ciupercile se spala si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera...Citeste continuarea

Salata de avocado

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se desface salata frunza cu frunza si se aseaza pe un platou.  Se curata avocado de coaja si se indeparteaza samburele. Se taie felii si se aseaza pe platou, impreuna cu crutoanele. ...Citeste continuarea

Okonomiyaki (Clatita Japoneza...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se taie ceapa, ciupercile, varza si ridichile fasii. Se usuca tofu cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se taie cuburi de 1 cm. Se amesteca oul si faina cu sare si piper si se adauga...Citeste continuarea

Taitei chinezesti picanti cu oua...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea fina si se amesteca cu sosul de soia, otetul, ulei de susan si piper. Se taie varza fasii si se fierbe impreuna cu broccoli, desfacut in bucati, si...Citeste continuarea

Salata curcubeu cu chiftele din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, se acopera si se lasa 10 minute. Se taie pita/tortilla in fasii de 1/2 cm , se stropesc cu...Citeste continuarea

Burger din tofu cu Ketchup rapid

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se impacheteaza tofu intr-un prosop de bucatarie si se scurge de apa in exces. Se amesteca cu pesto, oul si pesmetul. Cu mainile curate se formeaza 4 chiftele. Se toaca rosiile grosier si se...Citeste continuarea

Reteta Mucenici moldovenesti cu...

Postat de: Adrian2016 in Dulciuri

       Cum se prepara Reteta Mucenici moldovenesti cu miere si nuca, pufosi si aromati: Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si...Citeste continuarea

Affogado

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se aseaza inghetata intr-un pahar si se toarna cafeaua fierbinte deaspra. Se presara nuci Pecan si fistic deasupra si se consuma imediat. Citeste continuarea

Granola cu mere, migdale si stafide

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Se dau merele pe razatoarea mare si se amesteca cu ovazul, stafidele, migdalele, sare si unt. Se aseaza compozita intr-o tava in strat subtire....Citeste continuarea

Fiesta Taco

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se acopera carnea de porc cu paprika si semintele de fenicul. Se prajeste in putin ulei, la foc mare, 5-6 minute pana devine crocanta. Se curata avocado de coaja si se indeparteaza...Citeste continuarea

Chiftele din dovleac copt cu salvie...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se amesteca dovleacul sfaramat cu o furculita, cu faina, oul, branza Cottage, sare si piper.  Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaia antiaderenta, la foc mediu si se aseaza compozitie...Citeste continuarea

Tarta cu fructe si crema de vanilie

Postat de: Adrian2016 in Prajituri

      Blat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am...Citeste continuarea

Platica lui Godina

Postat de: mihaelar63 in Peste

Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece . Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) . Sarati si...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti ( Sfintisori )

Postat de: Ina in Dulciuri

Punem intr-o cana  drojdia impreuna cu 2 linguri de zahar, 80 ml lapte cald si 2 linguri de faina.  Lasam maiaua sa creasca 10 minute, la cald.  In vasul de framantare punem...Citeste continuarea

Mucenici "rasfatati"

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Margarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o...Citeste continuarea

Negresa cu ciocolata – fara gluten

Postat de: timea in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina si cacaoa. Ciocolata impreuna cu untul le topim pe baie de aburi si lasam sa se raceasca usor (nu trebuie sa fie rece dar nici fierbinte). Turnam amestecul de...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: mirela0911 in Pizza

Aluatul: Se pune drojdia la dospit impreuna cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar si 1 lg faina. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul apoi maiaua. Se incalzeste laptele usor si se...Citeste continuarea

Mug cake de ciocolata- desert la cană

Postat de: ctlina in Dulciuri

Într-o cană, se pune ciocolata rupta bucatele si untul. Se pune în cuptorul cu microunde, pentru aproximativ 50 de secunde la 900 W. Se amestecă până când...Citeste continuarea

Aripioare cu cartofi natur

Postat de: eumimi in Pui

Aripioarele se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos si sunt facute. Se scot pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei si se sareaza dupa gust. Cartofii se taie...Citeste continuarea

Friptura de pui cu salata de sfecla

Postat de: eumimi in Pui

Se curata cartofii si se taie cuburi mai mari, ceapa si ardeiul se taie julien. Se pun legumele in tava, se adauga pulpele , (taiate separat copanelul de pulpa)1 cana de apa, ulei. Se pune...Citeste continuarea

Tort cu crema de frisca si ciocolata

Postat de: eumimi in Dulciuri

Incepem prin pregatirea blatului. Se mixeaza albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand bezeaua se intareste. Adaugam galbenusurile si le incorporam usor cu o lingura de...Citeste continuarea

Pandișpan cu zmeură și căpșuni

Postat de: MadalinaPaula in Dulciuri

       Pentru inceput separam ouale.Albusurile le mixam pana ce volumul lor se dubleaza si devin o spuma consistenta.Adaugam apoi treptat cele 16 linguri de zahar mixand pana...Citeste continuarea

Bors ucrainesc

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Punem carnea la fiert in   apa,scoatem   toata spuma si fierbem cam 1.5 ore .Scoatem carnea o lasam la racit apoi   o taiem bucati   .Zeama o strecuram si adaugam carnea si...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: vasy16 in Mancaruri de legume

Spalam si curatam de coaja dovleceii.Taiem fiecare dovlecel in doua si scobim cu o lingurita lasand un pic de fund.Tocam marunt ceapa,ciupercile si miezul de dovlecel.Calim totul in ulei si...Citeste continuarea

Pateu de ficat cu visinata si migdale

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si...Citeste continuarea

Cartofi aurii cu usturoi si marar

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Se ia o foaie de copt si se pune pe tava de cuptor. Foaia se unge cu ulei, se asaza cartofii taiati felii mai grosute, se ung cu ulei( mai multicel) , se pudreaza cu sare, piper alb, turmeric,...Citeste continuarea

Parfait napolitan cu 3 feluri de...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea. Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4...Citeste continuarea

Adunare generala de carnati cu...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Am scos de la congelator carnatii si fasolea . Am curatat si spalat legumele . Am oparit carnatii timp de 5 minute in apa clocotita . Am scurs apa si i-am portionat ....Citeste continuarea

Briose brownie cu crema de...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Topim ciocolata neagra cu cele 125 g de unt.Lasam sa se raceasca. Mixam bine cele 2 oua, adaugam 100 g zahar mixand in continuare pana ouale isi dubleaza volumul. Peste ouale mixate adaugam...Citeste continuarea

Chiftelute din somon

Postat de: timea in Somon

Fierbem cartoful spalat in coaja si morcovul curatat, il fierbem separat. Indepartam pielea de pe fileul de somon si prajim somonul pe ambele parti intr-o tigaie incinsa. Presaram doar un pic...Citeste continuarea

Sufleu de legume

Postat de: violeta30 in Mancaruri de legume

Calim in ulei ceapa taiata cubulete, adaugam cartofii cubulete si ciupercile tocate in patru si le lasam sa se caleasca putin. Adaugam apoi amestecul mexican si lasam pana se inmoaie. ...Citeste continuarea

Mucenici umpluti

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru aluat: Punem faina intr-un lighean cu sarea apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]