Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cheesecake cu ciocolata, bezea...
Postat de: simona72 in TorturiPentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva...Citeste continuarea
Smoothie cu kiwi, banane, miere si...
Postat de: reisnaor_2006 in Love SmoothiesAm curatat bananele si kiwi si le-am taiat feliute. Din cantitatea scrisa am preparat trei portii delicioase. Pentru fiecare portie am folosit 4 bucati de kiwi,1 banana,1 lg de miere si 150 gr...Citeste continuarea
Baghete umplute
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriTăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și inlăturăm miezul din ele. Miezul îl...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carne de iepure
Postat de: Pungasa_Rogue in IepureIepurele se transeaza in 5 bucati, apoi se spala, se da cu sare si se presara cu boia si se pune la fiert in 300 ml apa, cu boabele de piper, busuiocul, rozmarinul si uleiul. Mai tarziu, se...Citeste continuarea
Muschiulet de porc asiatic
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePregatim marinada. Într-un castron, se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare și piper. Amestecati...Citeste continuarea
Prajitura noroioasa - Mississippi...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron mare se freaca untul topit cu zahărul, sarea și vanilia. Se adaugă cacaoa, treptat ouăle usor batute și se amestecă. Se amestecă praful de copt cu faina. Se...Citeste continuarea
Reteta de mucenici moldovenesti cu...
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit, insiropati cu sirop de rom si vanilie Se prepara maiaua din faina, zahar si drojdie si se lasa 15 minute la crescut la loc cald in...Citeste continuarea
Mic dejun in lipie, cu muschiulet...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriMai intai marinam carnea si o dam la frigider fie o ora, fie peste noapte. Spalam bucatile de carne, le stergem cu niste servetele. Intr-un bol amestecam uleiul cu mustarul, apoi...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti aromati
Postat de: Monica1997 in DulciuriSe pune intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, 100 ml lapte si 2 linguri de faina. Lasam maiaua 20 minute, intr-un loc la cald. Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ton si masline
Postat de: eumimi in PasteSe pun tagliatellele sa fiarba pentru cateva minute (10-15 minute), cand sunt fierte se ridica la suprafata apei. Conserva de ton se scurge de ulei si se faramiteaza tonul cu o fuculita. Se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu portocala
Postat de: Monica1997 in DulciuriIntr-o tava / cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca. Se bat ouale cu zaharul...Citeste continuarea
Scarita afumata cu orez si legume
Postat de: gurita_ta2005 in PorcScarita afumata se pune la fiert intr-o craticioara cu apa pentru circa 40 minute sau pana cand este fiarta bine. Ceapa se toaca marunt,morcovii se taie rondele,iar pastarnacul cubulete si se...Citeste continuarea
Rulada cu gem caise
Postat de: Monica1997 in DulciuriSe separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca un un praf de sare, le amestecam apoi incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Aluatul...Citeste continuarea
Cornulete cu mac
Postat de: eumimi in Prajituri1.Se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. 2. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. 3.Se...Citeste continuarea
Piure de cartofi cu sfecla rosie,...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 20 de minute. Se prajesc bucatile de bacon intr-o tigaie fara ulei, 15 minute, pana devin crocante. Se pastreaza...Citeste continuarea
Supa de praz
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe taie prazul si ceapa grosier si sa calesc in ulei de masline, 15 minute, la foc mediu, impreuna cu cimbrul. Se adauga apa daca este nevoie. Se adauga cartoful curatat si taiat cuburi si 750...Citeste continuarea
Spaghete Caponata
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe taie vanata in cuburi de 1 cm si se caleste in ulei de masline, la foc mic timp de 15 minute, pana se inmoaie. Se adauga zaharul si otetul. Se taie usturoiul felii, se...Citeste continuarea
Tocanita portugheza de peste cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri. Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de...Citeste continuarea
Penne rigate cu praz, ciuperci si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PennePrazul se spala si se taie rondele. Ciupercile se spala si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera...Citeste continuarea
Salata de avocado
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe desface salata frunza cu frunza si se aseaza pe un platou. Se curata avocado de coaja si se indeparteaza samburele. Se taie felii si se aseaza pe platou, impreuna cu crutoanele. ...Citeste continuarea
Okonomiyaki (Clatita Japoneza...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe taie ceapa, ciupercile, varza si ridichile fasii. Se usuca tofu cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se taie cuburi de 1 cm. Se amesteca oul si faina cu sare si piper si se adauga...Citeste continuarea
Taitei chinezesti picanti cu oua...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteGhimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea fina si se amesteca cu sosul de soia, otetul, ulei de susan si piper. Se taie varza fasii si se fierbe impreuna cu broccoli, desfacut in bucati, si...Citeste continuarea
Salata curcubeu cu chiftele din...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, se acopera si se lasa 10 minute. Se taie pita/tortilla in fasii de 1/2 cm , se stropesc cu...Citeste continuarea
Burger din tofu cu Ketchup rapid
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe impacheteaza tofu intr-un prosop de bucatarie si se scurge de apa in exces. Se amesteca cu pesto, oul si pesmetul. Cu mainile curate se formeaza 4 chiftele. Se toaca rosiile grosier si se...Citeste continuarea
Reteta Mucenici moldovenesti cu...
Postat de: Adrian2016 in DulciuriCum se prepara Reteta Mucenici moldovenesti cu miere si nuca, pufosi si aromati: Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si...Citeste continuarea
Affogado
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe aseaza inghetata intr-un pahar si se toarna cafeaua fierbinte deaspra. Se presara nuci Pecan si fistic deasupra si se consuma imediat. Citeste continuarea
Granola cu mere, migdale si stafide
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Se dau merele pe razatoarea mare si se amesteca cu ovazul, stafidele, migdalele, sare si unt. Se aseaza compozita intr-o tava in strat subtire....Citeste continuarea
Fiesta Taco
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe acopera carnea de porc cu paprika si semintele de fenicul. Se prajeste in putin ulei, la foc mare, 5-6 minute pana devine crocanta. Se curata avocado de coaja si se indeparteaza...Citeste continuarea
Chiftele din dovleac copt cu salvie...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe amesteca dovleacul sfaramat cu o furculita, cu faina, oul, branza Cottage, sare si piper. Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaia antiaderenta, la foc mediu si se aseaza compozitie...Citeste continuarea
Tarta cu fructe si crema de vanilie
Postat de: Adrian2016 in PrajituriBlat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am...Citeste continuarea
Platica lui Godina
Postat de: mihaelar63 in PestePlatica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece . Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) . Sarati si...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti ( Sfintisori )
Postat de: Ina in DulciuriPunem intr-o cana drojdia impreuna cu 2 linguri de zahar, 80 ml lapte cald si 2 linguri de faina. Lasam maiaua sa creasca 10 minute, la cald. In vasul de framantare punem...Citeste continuarea
Mucenici "rasfatati"
Postat de: Monica1997 in DulciuriMargarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o...Citeste continuarea
Negresa cu ciocolata – fara gluten
Postat de: timea in DulciuriIntr-un bol amestecam faina si cacaoa. Ciocolata impreuna cu untul le topim pe baie de aburi si lasam sa se raceasca usor (nu trebuie sa fie rece dar nici fierbinte). Turnam amestecul de...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: mirela0911 in PizzaAluatul: Se pune drojdia la dospit impreuna cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar si 1 lg faina. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul apoi maiaua. Se incalzeste laptele usor si se...Citeste continuarea
Mug cake de ciocolata- desert la cană
Postat de: ctlina in DulciuriÎntr-o cană, se pune ciocolata rupta bucatele si untul. Se pune în cuptorul cu microunde, pentru aproximativ 50 de secunde la 900 W. Se amestecă până când...Citeste continuarea
Aripioare cu cartofi natur
Postat de: eumimi in PuiAripioarele se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos si sunt facute. Se scot pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei si se sareaza dupa gust. Cartofii se taie...Citeste continuarea
Friptura de pui cu salata de sfecla
Postat de: eumimi in PuiSe curata cartofii si se taie cuburi mai mari, ceapa si ardeiul se taie julien. Se pun legumele in tava, se adauga pulpele , (taiate separat copanelul de pulpa)1 cana de apa, ulei. Se pune...Citeste continuarea
Tort cu crema de frisca si ciocolata
Postat de: eumimi in DulciuriIncepem prin pregatirea blatului. Se mixeaza albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand bezeaua se intareste. Adaugam galbenusurile si le incorporam usor cu o lingura de...Citeste continuarea
Pandișpan cu zmeură și căpșuni
Postat de: MadalinaPaula in DulciuriPentru inceput separam ouale.Albusurile le mixam pana ce volumul lor se dubleaza si devin o spuma consistenta.Adaugam apoi treptat cele 16 linguri de zahar mixand pana...Citeste continuarea
Bors ucrainesc
Postat de: Ksenya in CiorbePunem carnea la fiert in apa,scoatem toata spuma si fierbem cam 1.5 ore .Scoatem carnea o lasam la racit apoi o taiem bucati .Zeama o strecuram si adaugam carnea si...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: vasy16 in Mancaruri de legumeSpalam si curatam de coaja dovleceii.Taiem fiecare dovlecel in doua si scobim cu o lingurita lasand un pic de fund.Tocam marunt ceapa,ciupercile si miezul de dovlecel.Calim totul in ulei si...Citeste continuarea
Pateu de ficat cu visinata si migdale
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFicateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu usturoi si marar
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe ia o foaie de copt si se pune pe tava de cuptor. Foaia se unge cu ulei, se asaza cartofii taiati felii mai grosute, se ung cu ulei( mai multicel) , se pudreaza cu sare, piper alb, turmeric,...Citeste continuarea
Parfait napolitan cu 3 feluri de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea. Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4...Citeste continuarea
Adunare generala de carnati cu...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneAm scos de la congelator carnatii si fasolea . Am curatat si spalat legumele . Am oparit carnatii timp de 5 minute in apa clocotita . Am scurs apa si i-am portionat ....Citeste continuarea
Briose brownie cu crema de...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriTopim ciocolata neagra cu cele 125 g de unt.Lasam sa se raceasca. Mixam bine cele 2 oua, adaugam 100 g zahar mixand in continuare pana ouale isi dubleaza volumul. Peste ouale mixate adaugam...Citeste continuarea
Chiftelute din somon
Postat de: timea in SomonFierbem cartoful spalat in coaja si morcovul curatat, il fierbem separat. Indepartam pielea de pe fileul de somon si prajim somonul pe ambele parti intr-o tigaie incinsa. Presaram doar un pic...Citeste continuarea
Sufleu de legume
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeCalim in ulei ceapa taiata cubulete, adaugam cartofii cubulete si ciupercile tocate in patru si le lasam sa se caleasca putin. Adaugam apoi amestecul mexican si lasam pana se inmoaie. ...Citeste continuarea
Mucenici umpluti
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: Punem faina intr-un lighean cu sarea apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte...Citeste continuarea