Pateu de linte

de Lau in Mancaruri de post, 27 Mar 2016 | 5781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana linte
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • 4 catei usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • turmenic
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de linte:

Intr-o cratita adaugam lintea,1 morcov curatat si taiat felii,foaia de dafin,sare si punem la fiert cca 15 min.(din momentul ce fierbe apa)

Intre timp curatam morcovul il dam prin razatoarea mica,ceapa o curatam si o tocam marunt,

In tigaie adaugam putin ulei de masline,morcovul,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ceapa,turmenic,sare si piper dupa gust.

Lasam sa se caleasca putin dupa care oprim focul,

Scurgem lintea de apa,scoatem foaie de dafin,adaugam usturoiul curatat si taiat feii,ceapa calita si pisam pana devine o pasta fina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac