Sunt atat de aromate si merg asa de bine alaturi de o cana cu lapte sau cafeaua de dimineata!
Pentru aluat:
Pt. umplutura:
Pt. insiropat:
Aluatul: Intr-un vas se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se face o adancitura in mijloc. Se pune 1 lgt Green Sugar, se zdrobeste drojdia si se toarna putin lapte caldut. Se lasa in jur de 10-15 minute sa dospeasca, apoi se toarna laptele caldut (nu tot o data, s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea), oul batut si uleiul. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se intinde pe masa de lucru intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 4-5 mm.
Umplutura: Se topeste untul apoi se unge aluatul peste tot. Intr-un bol se amesteca nuca de cocos cu coaja rasa de portocala si cele 4 lg de Green Sugar. Aceasta compozitie se presara deasupra aluatului, acoperind bine peste tot. Se ruleaza apoi cat mai strans. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie bucatele cu o latime de cca 2 degete.
Se aseaza bucatile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut cu laptele si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Siropul: Se storc cele doua portocale, iar sucul se amesteca cu Green Sugar-ul. Cat sunt inca calzi, melcisorii se insiropeaza cu acest suc.
Sunt delicios de aromati.
Pofta buna!
1
Daca preferati, puteti sa le insiropati mai tare.
2
Green Sugar se poate inlocui cu zahar alb.