Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

de cristeena20 in Peste, 26 Mar 2016 | 3496 vizualizari

 

Reteta mea preferata cu acest fel de peste. 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati groase de peste cod bacalhau sarat
  • 1 kg cartofi pentru copt
  • 2 ardei grasi
  • 1 cana ulei de malsine virgin
  • 4 catei mari de usturoi
  • 2 pumni de sare grunjoasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti:

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat, apoi inmuiat in apa rece pentru 2-3 zile, schimband mereu apa). Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate, deci le-am decongelat si le-am uscat cu un servetel. Le stropim cu ulei de masline si le ungem cu putin mujdei de usturoi.

Incingem gratarul.

Intre timp spalam cartofii si ii stergem bine cu un prosop, sa fie uscati. Ii punem intr-un vas la cuptor cu 2 pumni de sare groasa. Se coc bine, intorcandu-i din cand in cand.

Cand cartofii sunt aproape copti ne ocupam de gratar: punem ardeii sa se coaca, ii scoatem si ii curatam de coaja si ii taiem fasii. Punem apoi bucatile de peste la gratar, intorcandu-le din cand in cand. E important sa fie bine patruns.

Intr-un vas punem cartofii scuturati de sare si putin zdrobiti; aduagam codul desfacut in solzi mai mari. Punem ardeii fasii. Intr-o tigaie punem uleiul de malsine la incalzit cu usturoiul pisat. Dar nu prajim sa nu se arda usturoiul, doar incalzim. Turnam peste cartofii si codul din vas, amestecam cu mare grija si servim apoi cu vin rosu. Acest peste e unul din putinele tipuri care se servesc cu vin rosu deoarece e puternic la gust. Si nu uitati, nu e nevoie de sare pentru ca pestele e destul de sarat si cartofii au fost copti cu sare.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

27.03.2016, 09:11

peste nu refuz niciodata

Geanina87 1

28.03.2016, 12:30

miki_a 1

28.03.2016, 12:36

Ce bunatate!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Avat pe pat de citrice