Reteta de mai jos am vazut-o in treacat pe un post TV. Si, din amintiri, am pregatit-o si eu. A iesit delicioasa!
Intr-o tigaie se pune la incins ulei pentru prajit.
Carnea de porc se taie cubulete si se acopera cu faina pe toate partile. Se prajeste in uleiul incins foarte, foarte bine. Prajiti cubuletele de carne atat cat sa se arameasca la suprafata si apoi le scoateti si le puneti intr-o tava pe care sa o bagati apoi la cuptor.
Dupa ce ati terminat de prajit carnea, puneti in acelasi ulei ceapa taiata julien si caliti-o 1-2 minute ( cat sa se inmoiae putin). Turnati ceapa ( cu tot cu uleiul ramas in tigaie) peste carnea din tava.
Puneti in tigaia in care ati prajit carnea si ceapa 1/4 din cantitatea de bere si amestecati-o pret de cateva secunde ( ca si cum ati vrea sa spalati tava cu ea) apoi turnati-o peste carne si ceapa in tava.
Adugati in tava morcovul taiat rondele mari, rosiile cuburi si restul de bere. Sos worcester puneti circa 2 linguri.
Asesonati cu sare si piper si dati la cuptorul. Tineti carnea la cuptor pentru 2-3 ore la tempertaura mica.
Fritura se serveste cu garnitura de piure sau orice altceva va place. Eu am ales sa fac 2 garnituri: piure de cartofi si piure de spanac.
Pofta buna!
1
folositi ulei de floarea soarelui la prajit ( uleiul de masline se arde la temperaturi ridicate)
2
carnea puneti-o la prajit cand ulei este foarte bine incins, altfel isi va lasa zeama si nu se va mai praji bine.