N-am mai mancat pana acum bunatate din asta. Mama mi-a spus ca obisnuia sa faca icre de fasole atunci cand eram mica, dar a zis ca nu a mai facut pentru ca eu nu am vrut sa mananc. Acum, cu prilejul concursului "Vegetalele la putere", am incercat pana la urma si acest mod de preparare al fasolei si mi-a placut foarte mult.
Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora.
Dupa aceea, fasolea se clateste in apa rece intr-o sita, apoi se pune din nou la fiert in alta apa curata, impreuna cu putina sare. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.
Dupa ce boabele au fiert bine si incep sa se zobeasca, se ia cratita de pe foc si se lasa fasolea sa se racoreasca.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Fasolea se da prin robotul de bucatarie, apoi se amesteca cu ceapa si uleiul.
Se serveste rece, intinsa pe paine.
Se poate servi cu rosii.