Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2016 | 4146 vizualizari

 

Un aperitiv deosebit de aspectuos pentru mesele aniversare din familie și nu numai ;) Mulțumesc Sara&Miki, http://culoriledinfarfurie.ro/2012/03/cuburi-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de-branza-cu-ciuperci.html, pentru inspirație și detailerea modului de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Ouă 6 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui 6 linguri,
  • Smântână grasă 6 linguri,
  • Făină albă de grâu 6 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Piure de urizici 6 linguri,
  • Sare iodată.
  • Pentru umplutură:
  • Cremă de brânză 250 g,
  • Telemea cca. 100 g,
  • Smântână 3 linguri,
  • Ciuperci gălbiori din conservă cca. 400 g.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori:

Pentru blat:

Ouăle se separă în două boluri separate. Peste cele 6 gălbenușuri se adaugă, uleiul, piureul de urzici (urizicile curățate se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se toacă mărunt!)  și sarea iodată, până se omogenizează toate ingredientele. Apoi se adaugă smântâna, făina și praful de copt și se amestecă până se înglobează ingredientele. Albușurile se bat energic până ce se obține o spumă pufoasă, ce se încorporează în crema de urzici. Alautul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă, tapetată cu foaie de copt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncălzit cca 20 de minute la 200 grade. Preferabil ar fi să nu se rumenească ca blatul să rămână verde crud. Blatul cald se taie în trei părți egale pe lungime.

Pentru umplutură:

Crema de brânză dulce se amestecă cu telemeaua rasă, smântâna și ciupercile fierte în prealabil.

Se începe montarea astfel: pe primul blat se așează jumătatea din crema de brânză, se așează al doilea blat, apoi restul de cremă și se încheie cu al treilea blat, se apasă ușor tortul obținut ca să se uniformizeze crema dintre straturi, apoi se acoperă cu folie și se dă la rece minimum 3 ore, cel mai bine de seară până dimineață. Tortul aperitiv se taie înainte de servire și se decorează după imaginația fiecăruia ;) Răbdare și spor la treabă.  

TIPS-URI

1

urzicile se pot înlocui cu spanacul ;)

2

în loc de gălbiori se pot folosi orice soi de ciuperci ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melci din foietaj cu umplutura de pizza