Prajitura cu mere si nuci, de post

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 26 Mar 2016 | 8507 vizualizari

 

Am gasit la mama in caiet aceasta reteta, numai ca era cu 3 cani de mere rase, dar eu am pus 4 pentru ca s-a intamplat sa curat mai multe mere si cred ca a fost mai bine asa. La inceput mi s-a parut ciudat ca nu avea nimic lichid, dar merele au fost destul de suculente incat sa ude toata compozitia uscata. Si, ce-i drept, dupa gustul meu (in general mananc dulce), a fost un pic prea dulce...adica in loc de o portie puteam sa mananc doar o jumatate de portie, dar voi puteti sa puneti  doua cani cu zahar daca sunt merele dulci, iar daca sunt acrisoare, atunci puneti tot trei cani.

 

INGREDIENTE

  • Aluat prajitura:
  • 4 cani de mere rase (1100 g);
  • o cana de nuca taiata grosier (170 g);
  • 3 cani zahar (900 g);
  • 3 cani faina (660 g);
  • un praf de copt (10 g);
  • o lingurita de scortisoara macinata (3 g).
  • Sirop:
  • 20 linguri zahar (rase);
  • 20 linguri apa;
  • o lingura cacao (cu varf);
  • doua linguri ulei.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuci, de post:

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate si taiate grosier, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea in care au fost prezentate si se amesteca cu mana pana cand se omogenizeaza totul.

Se unge o tava cu ulei si se toarna compozitia obtinuta in ea, apoi se introduce la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos si trece de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Pentru sirop, se amesteca toate ingredientele prezentate si se pun la foc pana cand dau in clocote. Siropul fierbinte se toarna peste prajitura si se lasa sa patrunda in ea si sa se raceasca, apoi se poate servi.

Optional, prajitura se poate orna cu bucatele de nuca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului