A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert Felii London

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze. Se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza sarata

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut...Citeste continuarea

Gulii umplute cu branza si spanac

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se...Citeste continuarea

Salata de vinete orientala a la Ruxy

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate...Citeste continuarea

Desert pandispan cu fructe confiate

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Albușurile se separă cu grijă de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, mixând întruna:...Citeste continuarea

Desert Cusma lui Guguta

Postat de: panacris in Prajituri

Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se...Citeste continuarea

Salata cu ficat de strut, cu ceapa,...

Postat de: panacris in Ficat

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până  a doua zi. Ficatul se scurge...Citeste continuarea

Aperitiv trandafiri cu cascaval si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

După ce se decongelează aluatul îl întinzi și îl ungi cu muștar, apoi așezi feliile de șuncă presată. Tai cașcavalul felii și le așezi deasupra, apoi rulezi aluatul...Citeste continuarea

Smoothie cu mar, spanac si banana

Postat de: oanapl in Love Smoothies

Speli frunzele de spanac și le pui în blender. Cureți mărul de coajă, îndepărtezi cotorul și îl tai cubulețe, apoi le adaugi în blender. Banana o cureți, o...Citeste continuarea

Supa crema de linte in stil marocan

Postat de: oanapl in Supe

Speli lintea bine (în 5-6 ape) și o lași să se înmoaie timp de o oră. Speli și cureți legumele. Ceapa o tai julien, usturoiul felii și roșiile le tai cubulețe. Pui legumele...Citeste continuarea

Supa crema de naut cu broccoli

Postat de: oanapl in Supe

Fierbi ceapa tocată julien, usturoiul și morcovul tăiate felii, în apă cu un strop de sare. Când sunt aproape fierte, adaugi buchețelele de broccoli desfăcute și năutul și...Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu branza si sos...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Speli și scurgi ciupercile într-o strecurătoare. Cele mari le tai în sferturi, iar cele mici în jumătăți. Pui la încins 2 linguri de ulei într-o tigaie...Citeste continuarea

Humus cu avocado

Postat de: oanapl in Vegan / Raw vegan

În vasul unui robot de bucătărie pui avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea, piperul, năutul fiert și scurs de apă, pasta tahini și...Citeste continuarea

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute.  Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul...Citeste continuarea

Desert chec cu nuci si stafide

Postat de: oanapl in Prajituri

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Mixezi untul moale cu galbenusurile si cu esenta de vanilie. Adaugi treptat laptele, smantana si...Citeste continuarea

Desert mere umplute cu nuci

Postat de: oanapl in Dulciuri

Cureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de: oanapl in Torturi

Începem cu blatul: Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va...Citeste continuarea

Desert placinta insiropata cu iaurt

Postat de: eumimi in Prajituri

Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le...Citeste continuarea

Mancare de vinete cu carne de vita

Postat de: eumimi in Vita

Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca...Citeste continuarea

Frittatensuppe sau supa de clatite

Postat de: eumimi in Supe

Pregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la...Citeste continuarea

Reteta de mancare de fasole verde...

Postat de: eumimi in Porc

Preparare Reteta de mancare de fasole verde cu carne de porc, in suc de rosii  Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa impreuna cu carnea de porc portionata la calit in ulei incins....Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese, crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua...Citeste continuarea

Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se scurge bine telemeaua și se taie cubulețe. Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare. Cartofii noi se curăță, se spală și se taie sub formă de cubulețe mai mari. Se amestecă...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu branza...

Postat de: oanapl in Prajituri

Scoți sâmburii cireșelor. Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Bați...Citeste continuarea

Desert pancakes cu mere (de post)

Postat de: oanapl in Prajituri

Într-un bol amesteci băutura de soia Naturli, zahărul, un praf de sare și uleiul până se dizolvă zahărul. Adaugi treptat făina cernută și praful de copt stins cu zeama...Citeste continuarea

Reteta de cremsnit cu frisca si...

Postat de: eumimi in Prajituri

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi....Citeste continuarea

Desert muffins cu fructe de padure

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai pregatim crunck-ul: topim untul si il amestecam cu zaharul, faina si scortisoara si praful de sare si il lasam deoparte. Untul va absorbi amestecul de faina si va deveni mai...Citeste continuarea

Desert tarta Galette cu capsuni

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina. Amestecam bine...Citeste continuarea

Gratin cu ciuperci si cartofi

Postat de: oanapl in Mancare copii

Cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Intre timp sotezi ciupercile si muschiuletul taiat felii. Cand cartofii sunt aproape fierti scurgi apa si ii amesteci cu...Citeste continuarea

Aperitiv placinta impletita cu branza

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mixezi brânza cu oul, apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper și amesteci până când se omogenizează compoziția. Dupa ce aluatul s-a dezghețat complet,...Citeste continuarea

Tarta cu ardei copti

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Frigi ardeii apoi ii cureti si ii tai fasii.  Adaugi boabele de porumb, usturoiul pisat si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust cu sare si piper si adaugi ouale...Citeste continuarea

Mancarica de ardei cu carne de pui

Postat de: oanapl in Pui

Eu am avut carne de pui de țară și deoarece fierbe mai greu am fiert-o în oala sub presiuni. Coci ardeii pe tava de la aragaz, îi cureți, îndepărtezi semințele, îi...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de porc

Postat de: oanapl in Porc

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un ceaun și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovii apoi îi dai pe răzătoare, iar roșia...Citeste continuarea

Smoothie cu avocado, spanac si banana

Postat de: oanapl in Love Smoothies

Speli frunzele de spanac și le pui în blender. Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste spanac. Cureți avocado de coajă, îndepărtezi sâmburele și îl tai...Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se pun la fiert într-un vas...Citeste continuarea

Desert inghetata de ciocolata

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mixam frisca lichida pana cand devine o spuma densa, lucioasa si ferma. Adaugam laptele condensat si mai mixam 1 minut. Ciocolata o topim cu 2-3 linguri de lapte. O amestecam cu cacao...Citeste continuarea

Desert budinca de orez cu lapte

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai spalam orezul si il fierbem in cei 400 ml de apa. Punem galbenusurile impreuna cu zaharul vanilat si cu zaharul si amestecam. Adaugam si 900 ml lapte si punem pe foc pana cand se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii si branza

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul foietaj si cu ajutorul unui cutit marcam marginile acestuia lasand cam 1 cm distanta ( avem grija doar sa crestam...Citeste continuarea

Mancare de pui cu masline si rosii

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete....Citeste continuarea

Salata cu branzeturi, rosii,...

Postat de: panacris in Salate

Castravetele și roșiile se spală, eventual curăță de coajă castravetele pentru cei care au probleme, apoi se taie cubulețe. Ceapa roșie se curăță și taie rondele. Într-un...Citeste continuarea

Salata armeneasca de vinete

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Curatam vinetele de coaja, le taiem cubulete si presaram sare deasupra lor. Le lasam 15-20 de minute, apoi absorbim lichidul lasat de acestea cu un servetel de bucatarie. Prajim vinetele...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu dovlecel

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai spalam dovlecelul si, daca doriti, il puteti curata de coaja. Il feliem cat mai subtire cu un cutit sau cu ajutorul razatoarei. Batem cu ajutorul unui tel ouale cu un praf...Citeste continuarea

Dulceata de sfecla cu ciocolata,...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Spalam sfecla si o punem la cuptor sa se coacă. Cand este gata, o lasam sa se răcorească, o taiem cubulete, o blenduim, apoi o punem într-o oala împreună cu zeama de portocala....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare acrita cu...

Postat de: AdrianUdrea in Ciorbe

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.  Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca...Citeste continuarea

Desert rulada cu cirese

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Am inceput prin a prepara ciresele alcoolizate: dupa ce le-am curatat de samburi, am avut grija sa ramana intregi, le-am acoperit cu visinata si le-am lasat la rece o ora. Siropul: ciresele...Citeste continuarea

Desert placinta rulata cu dovleac

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai pregatim umplutura: punem dovleacul razuit intr-o cratita impreuna cu zaharul si lasam 15-20 de minute. La final adaugam si scortisoara. Trecem la pregatirea foilor. Punem faina...Citeste continuarea

Afinata de casa

Postat de: oanapl in Bauturi

Afinele se spală și se curăță, apoi se lasă la scurs și zvântat. Afinele se pun într-un recipient încăpător împreună cu zahărul. Se lasă 5-6 zile la...Citeste continuarea

Paste cu smantana si parmezan

Postat de: oanapl in Fusilli

Fierbi pastele în multă apă fierbinte cu sare, apoi le scurgi bine de apă. Încingi uleiul și pui usturoiul și ardeiul tăiate felii și lași să se călească 5 minute, apoi...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: oanapl in Ciorbe

Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa...Citeste continuarea

Tajina de picior/rasol de miel

Postat de: ctlina in Oaie

Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele. Prazul (partea alba) taiati-l bucati....Citeste continuarea