Am o prietenă care după sărbătorile pascale face an de an câte o salată de ouă. Nouă nu ne-au rămas ouă roșii de la Paști, dimpotrivă, am mai vopsit 20 pentru Paștele Blajinilor, dar tot m-a tentat o asemenea salată cu ingrediente pe plac. Așa că am fiert tare alte ouă și am făcut această salată, care a ieșit tare bună și frumoasă ...
Salata se poate prepara cu un dresing simplu, sau cu o maioneză. Eu am făcut un sos din: muștar, ulei de măsline și două gălbenușuri. Intenția a fost să folosesc muștar clasic, dar se pare că s-a încurcat eticheta la ambalare, așa că am avut muștar cu hrean. Cu toate acestea, sosul a ieșit foarte bun astfel, așa că recomand și acest tip de muștar, care m-a făcut să renunț la sare, pentru că nu mai era necesară.
Cartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe.
Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii.
Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe. Câteva codițe se lasă pentru decor...
Se curăță ridichile, se spală și se feliază subțire.
Se prepară un sos din gălbenușuri, ulei de măsline și muștar.
Se pun cartofii cubulețe în bol, ouale taiate, se adaugă ceapa verde și sosul, după care se amestecă ușor. Cine dorește, poate adăuga și albușurile tăiate mărunt.
Se pune salata de cartofi pe platou și apoi se decorează. Poate fi servită imediat, sau după ce stă puțin la frigider.
1
Folosiți cartofi roz, care la fiert se păstrează întregi, nu se strivesc.
2
Uleiul de măsline poate fi înlocuit cu ulei de floarea soarelui.
3
Albușurile rămase de la ouăle fierte tari puse la sos se pot adăuga în salată, tăiate cubulețe.
4
Pentru sos este foarte bun și muștarul cu hrean, dacă vă place.