Varza de Bruxelles la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de legume, 9 Apr 2022 | 8951 vizualizari

 

Imi place varza de Bruxelles, este plina de vitamine si daca este gatita bine va asigur este minunata.

Pentru că nu toţi ştiu cum trebuie gătită şi cu ce fel de mâncare se potriveşte, varza de Bruxelles este adesea ocolită. 
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste. Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.   https://www.blogulluicatalina.com/2022/01/varza-de-bruxelles-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de varza de Bruxelles
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura sos patrunjel/usturoi de casa
  • 1 lingura de sos concentrat de rosii
  • 1/2 ardel rosu (facultativ)
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles la cuptor:

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le apoi in 2.

Puneti varza intr-un vas pentru cuptor, adaugati uleiul, sosul concentrat de rosii si cel cu patrunjel.

Amestecati bine , puneti piper , usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat bucatele.

Puneti 100 ml de apa fierbinte.

Gatiti timp de 30 minutes  la 160°C  si apoi 10-15 minute la 180°C.

O garnitura ideala la o carne sau un peste sau o puteti servi de post cu orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles la cuptor cu Parmezan si usturoi