Desert placinta cu foaie turnata si branza de oaie si smantana

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Apr 2022 | 6144 vizualizari

 

Aveam pofta de o placinta pufoasa cu branza dulce, dar ciuciu branza dulce. Noroc ca imi mai aduc aminte din copilarie cand mamaia ne facea o placinta cu branza sarata pe care o tinea cateva ore in apa la desarat, apoi o amesteca cu smantana si oua prospat luate din cuibar. Asa ca am pus branza de oaie la desarat, oua aveam, ca am fost cuminte si am primit niste oua de la gainuse tinere, deci uite asa mi-am facut pofta.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua mici sau 2 mari
  • un praf de sare
  • 9 linguri zahar pudra
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura
  • 350 g branza de oaie pusa la desarat
  • 200 g smantana 20% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri gris
  • 5 oua mici
  • 1 esenta vanilie
  • stafide
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu foaie turnata si branza de oaie si smantana:

Blat: Am folosit o tava 20/20 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale si praful de sare si am mixat cca 5 min, apoi am adaugat zaharul pudra si am mixat pana si-a dublat volumul. Am adaugat uleiul, laptele , am mixat 3-4 min, la final am adaugat faina si praful de copt, am omogenizat compozitia si am turnat in tava jumatate din cantitate. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 12-13 min. Intre timp am facut umplutura.

Umplutura : In vasul robotului am pus branza desarata si scursa de apa, am adaugat smantana, zaharul pudra, grisul si ouale, am dat drumul robotului in reprize de cate 5 min de doua ori, apoi am adaugat si stafidele ( cate vreti sa puneti, nu le-am cantarit).

Am scos tava din cuptor dupa 12-13 min, am turnat umplutura si deasupra am pus restul de compozitie de blat, cu o lingura am incercat sa nivelez cat mai bine posibil, dar nu e problema in cuptor stiu compozitiile sa se aseze la locul lor. Am bagat tava din nou in cuptor pentru cca 25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos placinta din tava am asezat-o pe un platou , am pudrat-o cu zahar si am lasat-o sa se raceasca apoi am portionata-o. A iesit foarte pufoasa, cu o culoare galbena , un deliciu, asa un pic saratura dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu foaie turnata si branza de oaie si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si bombite de branza