Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

de mirela0911 in Prajituri, 25 Apr 2022 | 5640 vizualizari

 

O pasca usoara si aromata pentru masa de Paste, dar merge perfect si cu alte ocazii.
 

 

INGREDIENTE

  • 750 g ricotta
  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 30 g amidon
  • 100 g merisoare
  • sos de fructe de padure (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare:

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se adauga merisoarele si se amesteca cu o spatula. 

Se pregateste o tava rotunda cu diametrul de 20-23 cm, se tapeteaza cu hartie de copt inclusiv pe margini. Se toarna compozitia si se niveleaza. Pentru ca am avut putin sos de fructe de padure ramas de la o alta prajitura, am pus din loc in loc cate o pata de sos apoi cu ajutorul unei furculite am trasat cercuri pe toata suprafata compozitiei.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 ora. Se face testul cu scobitoarea sau cu lama unui cutit si daca ies curate inseamna ca este facuta, daca nu, se mai lasa cca 15 minute. 

Se lasa sa se raceasca bine in tava apoi se transfera pe un platou. 

Se poate servi ca atare sau pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sosul de fructe de padure este optional, se poate si fara.

2

Merisoarele se pot inlocui cu stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

30.04.2022, 15:16

Panacris 1

30.04.2022, 15:16

Cleme

Rocsi 1

04.05.2022, 20:17

Ce bine arata! Trebuie sa ii fac sotului o pasca fara aluat neaparat, ca tot spune ca vrea. Eu prefer sa aiba putin aluat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu ciocolata