E ceva rapid, facut aseara, ca doar nu era sa imi las finii cu ochi-n soare. La ei la Anglia nu-s bune dulcegariile :))))))))))))))))))))))))). In concluzie am botezat prajitura dupa numele finei, finul sa mai astepte o prjitura cu numele lui.
Blat : Am folosit tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul amestecat cu amidonul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, la final am incorporat nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Am intins compozitia in tava, am nivelat-o, apoi am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade, dupa 10 min am redus focul la mic si am mai copt cca 20-25 min sau pana se desprinde de marginile tavii. Am scos tava din cuptor, am scos blatul pe masa de lucru si l-am lasat sa se raceasca. Dupa ce sa racit am decupat doua blaturi cu dimensiunea de 30/11 cm, atat are forma in care am montat prajitura, este o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili.
Crema : La inceput am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron am pus smantana pentru frisca, crema mascarpone si o lingura cu zahar pudra ( lingura rasa nu plina cu zahar), apoi am mixat cateva minute. Peste crema obtinuta am adaugat gemul de caise si am mai mixat 2 min. Intr-un alt castron am pus cele 2 oua , lingura de zahar ( la fel nu plina) si cele 3 linguri de lapte, am amestecat bine cu un tel si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu cca 3 min dupa care am adaugat ciocolata si am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata, amestecand bine. Am lasat sa se raceasca putin, cca 5-6 min, apoi am incorporat crema de ciocolata in crema de mascarpone.
Asamblare : Am folosit o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili, 30/11 cm, am tapetat-o cu folie alimentara, am asezat primul blat apoi am turnat crema, peste crema am asezat al doilea blat. Am bagat prajitura la frigider si am lasat-o peste noapte. A doua zi am portionat-o si am glazurat-o cu ciocolata topita. Gata, reteta am scris-o, acum astept finii sa vina, sa vedem verdictul, dar eu zic ca e o combinatie irezistibila. Ce sa zic si eu, ca vorba aia cand pui bun cu bun, zau ca nu are cum sa iasa rau :)))))))))))))))))))))