Am tot vazut aceasta reteta la cateva fete pe bucataras.ro si imi doream mult sa o incerc si eu. Caut sa pregatesc cat mai multe preparate in casa si sa cumpar tot mai rar din comert. Imi pare rau ca nu am facut cu mai mult timp in urma acest parizer. Chiar nu ma asteptam sa imi placa atat, atat, atat de mult! A iesit o bunatate, condimentat atat cat trebuie, o consistenta faina, perfect as spune eu. Si da, il voi prepara mai des dupa post, de asta sunt sigura!
Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit, pana carnea este bine patrunsa. Cand este gata, o scoateti intr-un bol cu o paleta. O lasati sa se raceasca. Strecurati 380 ml de supa, dar nu o aruncati pe restul, poate mai trebuie. Carnea rece o taiati bucati, o puneti intr-un robot de bucatarie. Presarati sare, piper, boia dulce, pudra de usturoi si de sfecla. Puneti gelatina la hidratat cu 4-5 linguri de supa rece. Incalziti cam 100 de ml din supa strecurata, dar sa nu o faceti prea fierbinte. O luati de pe foc, puneti gelatina hidratata si amestecati bine, sa se dizolve gelatina. Maruntiti carnea in robot, apoi puneti amestecul cu gelatina. Tot mixati, turnati si restul de supa. Trebuie sa obtineti o pasta, dar nu foarte subtire. Daca credeti ca este nevoie de mai multa supa, in afara de cele 380 ml mai puneti, dar e posibil sa mai aveti nevoie si de gelatina. Gustati sa vedeti daca mai trebuie condimente. Taiati o sticla de plastic de 2 litri (eu am folosit una de 1 litru si jumatate si a iesit plina), partea de sus, undeva mai jos de dop. Turnati amestecul in aceasta sticla, o mai bateti de masa, pentru a se aseza amestecul de pui. O acoperiti la gura cu folie si o dati la frigider, pana a doua zi. A doua zi, taiati usor sticla, cu un cutit bine ascutit, dar aveti grija sa nu taiati si parizerul. Il portionati si serviti cu mustar, legume, paine de casa. Este o mare bunatate!