A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Fasole batuta

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa calduta, de preferat cu o seara inainte de a o pregati. Punem fasolea la fiert, si pe tot parcursul fierberii vom schimba apa de vreo 3 ori pentru a...Citeste continuarea

Pui condimentat la cuptor

Postat de: violeta30 in Pui

Pregatim amestecul de condimente intr-un pahar cu care vom unge puiul, dupa care vom da si cu ulei.  Asezam puiul pe forma speciala pentru pui sau umplem o sticla de 500 ml de bere cu apa...Citeste continuarea

Pizza la tigaie cu faina de malai...

Postat de: Gagarin in Pizza

Se pune drojdia maruntita in apa si se lasa 5 minute, se toarna apa cu drojdia peste faina, adaugam sare si ulei si ne apucam de malaxat. Dupa 8 minute portionam aluatul in 3, il facem bilute...Citeste continuarea

Pizza pe felii de paine

Postat de: violeta30 in Pizza

Intr-o tava unsa cu putin unt/ulei asezam feliile de paine. Ungem painea cu ketchup si apoi asezam mezelurile taiate fasii peste care punem ciupercile. Presaram cascaval din abundenta si aranjam...Citeste continuarea

Paste "Osso Buco" umplute cu carne

Postat de: violeta30 in Paste

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Curatam ceapa, o spalam si o tocam cubulete. Punem la prajit in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa, adaugam carnea tocata si...Citeste continuarea

Orez cu legume si aripioare de pui

Postat de: violeta30 in Pui

Oparim aripioarele de pui si le punem intr-o tava ceramica si le condimentam. Calim legumele intr-un vas cu putin ulei, adaugam apoi orezul spalat si scurs de apa, adaugam sare, piper, alte...Citeste continuarea

Fusilli carbonara in stil britanic

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se fierb pastele in apa sarata.  Se taie fasiile de bacon bucati mici si se prajesc in putin ulei de masline pana devin crocante.  Se adauga catelul de usturoi pisat, frunzele de...Citeste continuarea

Taitei cu piept de rata in sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Rata

Se amesteca carnea de rata cu sosul Teriyaki si se lasa la marintat minim 30 de minute. Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de  susan  si cel de floarea soarelui, apoi...Citeste continuarea

Salata de paste

Postat de: Meea in Paste

In jumatate de litru punem 2 linguri de sare si lasam sa fiarba apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam si farfalele si amestecam din cand in cand pana cand s-au fiert (aprox.8 minute). Le clatim...Citeste continuarea

Peste in sos curry Tikka Masala

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se taie lamaia in jumatati. O jumatate se taie bucati, iar sucul de la cealalta se amesteca cu 1 lingura din pasta de curry. Se ung bucatile de peste cu pasta de curry si se lasa la dezghetat...Citeste continuarea

Pasta de curry Tikka Masala

Postat de: Satisfyyourcravings in Sosuri

Intr-o  tigaie , fara ulei, se prajesc semintele de cumin,  paprika afumata, garam masala, boabele de  coriandru  si piperul cayenne pana incep sa elibereze aromele. Se...Citeste continuarea

Sandvis dantelat cu piure de cartofi

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se ung feliile de paine cu unt pe ambele parti. Se intinde piureul  pe una dintre felii, se aseza 3/4 din cantitatea de branza si se inchide sandvisul cu felia ramasa. Se incalzeste...Citeste continuarea

Toast picant cu ciuperci, Kale,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se indeparteaza piciorusele ciupercilor si se pastreaza pentru alta ocazie.  Se adauga palariile ciupercilor intr-un bol, impreuna cu rosia/rosiile taite logitudinal in jumtatati, 1...Citeste continuarea

Pasca cu branza si stafide

Postat de: momo121 in Dulciuri

Branza de vaci o amestecam cu sarea, zaharul, ouale si esenta de vanilie. Dupa ce am omogenizat bine totul adaugam si stafidele pe care le-am fiert putin in apa cu esenta de rom. Intr-o tava...Citeste continuarea

Pasca traditionala cu orez

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina, lasam 10 minute pana cand drojdia se umfla. Zaharul il amestecam cu laptele caldut si...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu cacao si...

Postat de: momo121 in Dulciuri

      Albusurile le batem cu putina sare si zaharul pana se topeste tot zaharul, adaugam esentele, uleiul si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam totul pana la...Citeste continuarea

Drob de ciuperci

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile si le punem la calit in ulei, pana scade toata apa lasata de ciuperci. Intr-un bol punem ciupercile prajite, verdeata tocata marunt, (in caz ca nu aveti usturoi verde,...Citeste continuarea

Placinta cu telemea de oaie

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la decongelat. Branza se da pe razatoare. Intr-un castron se amesteca telemeaua cu branza de vaci, 4 oua, smantana si zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Se tapeteaza o...Citeste continuarea

Salata de ton cu paste si sos tahini

Postat de: cristeena20 in Salate

-Fierbem oul si pastele. Eu am folosit fundite (farfale). - salata o spalam( eu am folosit din punga mix medir«teraneaan ) -intr-un vas punem pastele fierte, salata, oul maruntit,...Citeste continuarea

Carne de porc cu legume la slow...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Legumele se curata si se spala. Jumatate din legume se taie cuburi, rondele, julien. Cealalta jumatate se marunteste in robot. Carnea se taie cuburi potrivite. Se pune in vasul slow...Citeste continuarea

Crispy chicken

Postat de: eumimi in Pui

Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari.Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se...Citeste continuarea

Rata pe varza cu prune in stil rustic

Postat de: Ksenya in Rata

Rata o transam,   scoatem   grasimea si pielea    cu partile mai grase, taiem marunt si   le punem   intr-o tigaie la topit .   Pieptul ,aripile si pulpele...Citeste continuarea

Ciorba de pui " a la grec"

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai taiem ceapa juienne, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem impreuna la calit in ulei incins in cratita in care facem ciorba.Le lasam 7-8 minute la calit, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Fasolea se alege si se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata. Scaricica se taie fasii. In oala sub presiune se pune la fiert fasolea cu afumatura si un praf de sare pentru 1...Citeste continuarea

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse

Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de post

Fasolea se pune la fiert in oala sub presiune. Timpul de fierbere difera in functie de fasole.  Separat, puneti la calit ceapa, ardeiul si morcovul. Dupa ce aceastea s-au calit, turnati...Citeste continuarea

Prajitura cu bezea si crema de...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam faina,nuca macinata,esenta si amestecam...Citeste continuarea

Paine cu urzici

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un vas se adauga faina,sarea,zaharul,amestecam si facem o gaura in mijloc,adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, Adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,ouale batute,smantana,uleiul si...Citeste continuarea

Pasca cu smantana

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa, Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam smantanta in fir subtire si...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Preparare briose: Punem intr-un bol zaharul si untul moale. Le mixam aproximativ 5 minute. Dupa ce se omogenizeaza adaugam ouale. Le punem unul cate unul, si mixam dupa fiecare pana se...Citeste continuarea

Briose cu fistic

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Am curatat fisticul, apoi l-am maruntit cu Chopper-ul. Am pastrat putin si pentru deasupra si l-am taiat la cutit. Am batut albusurile spuma, cu un praf de sare....Citeste continuarea

Piept de rata cu fistic, citrice si...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Noul meu ajutor din bucatarie, Alin, adica slow cooker Crock-Pot se seteaza la funcția HIGH, pentru 60 de minute. Se așează artistic pulpele de rață, ce se stropesc cu uleiul aromatizat, se...Citeste continuarea

Clatite cu nuca macinata in compozitie

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina, adaugam praful se sare, nuca macinata,ouale,zaharul si uleiul, incepem sa amestecam si sa diluam cu laptele si apa minerala. Punem tigaia de clatite pe foc sa se...Citeste continuarea

Gulas de vita cu cartofi

Postat de: licurici_lra in Vita

Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Legumele se curata, se spala, apoi se taie: ceapa se toaca marunt, morcovii, ardeiul si rosiile se taie cubulete...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de: panacris in Dulciuri

Ouăle se separă și într-un vas înalt se pun albușurile, iar în altul gălbenușurile. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci,...Citeste continuarea

Tortul meu Snickers

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de...Citeste continuarea

Biscuiti din Banane si Cocos (de post)

Postat de: DeliciidelaM in Dulciuri

1. Se striveste banana si se amesteca cu sucul de lamaie. 2.  Se adauga uleiul, faina, se amesteca si la final se adauga nuca de cocos. 3. Se formeaza bilute din compozitie ( in mainile...Citeste continuarea

Salata de leurda

Postat de: Marius_biker in Salate

Leurda se spala, apoi se toaca cu cutitul. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se amesteca leurda cu ceapa si se adauga sare dupa gust. Intr-o cana, se pune trei sferturi apa, o lingura...Citeste continuarea

Tocana taraneasca din muschiulet de...

Postat de: simona72 in Porc

Muschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu mar si morcov

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Sfecla se curata de cojita de deasupra si se da pe razatoarea mare,se aseaza pe o farfurie,deasupra punem morcovul dat tot pe razatoarea mare si condimentam. Marul se spala bine,se taie in...Citeste continuarea

Chiftele de conopida

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Conopida se pune la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute,cand este bine fiarta se scurge si se paseaza cu o furculita,o lasam intr-o strecuratoare sa se raceasca si sa se scurga bine zeama....Citeste continuarea

Budinca de orez cu piure de mango...

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurge de apa. Se lasa la racit.  Intre timp, se curata mango de coaja, se taie bucati, se stropeste cu sucul de lime si se...Citeste continuarea

Fasole facaluita

Postat de: Jymy in Mancaruri de post

Se curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe. Se clateste si se...Citeste continuarea

Frigarui din pui cu paine si salata...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se adauga rozmarinul intr-un mojar, impreuna cu putina sare grunjoasa si se transforma intr-o pasta. Se transfera intr-un bol, se adauga usutroiul pisat, 1 lingura ulei de masline, otetul si...Citeste continuarea

Kofte in sos curry

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se amesteca lintea cu sare, piper, garam masala si carnea de vita. Se imparte in 6 si se modeleaza in chiftele lunguiete, ca niste degete groase. Se prajesc intr-o lingura de ulei cateva minute,...Citeste continuarea

Pernute cu branza de burduf

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la decongelat de preferat in frigider. Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu 3 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se...Citeste continuarea

Minipateuri cu carnati

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la decongelat, de preferat de pe o zi pe alta in frigider. Se ia una din foi si se intinde pe blatul de lucru, infainat. Carnatii trebuie alesi sa fie drepti. Se taie...Citeste continuarea

Taitei orientali cu carne de porc

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se acopera carnea cu piperul Szechuan. Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte cateva minute, se scurg si se toaca. Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de...Citeste continuarea

Tort "Camasa"

Postat de: Geanina87 in Torturi

Blat : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare se bat spuma, apoi punem si zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Mixam putin si...Citeste continuarea

Clatite verzi si crema de cocos

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite cu ajutorul unui blender pana devine o compozitie pentru clatite, foarte lichida. Se mai adauga apa daca este nevoie.  Se acopera si se lasa...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde cu usturoi,...

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Pentru aceasta mancare poti folosi fasole verde proaspata sau congelata, in functie de sezon. Eu am fasole verde congelata :) Hai sa incepem! Pentru inceput, taie ceapa si ardeiul gras...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]