Pasca fara aluat cu merisoare

de violeta30 in Dulciuri, 19 Apr 2016 | 2761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • 5 linguri de gris
  • 5 linguri de faina
  • 400 gr smantana
  • 800 gr branza de vaci/urda
  • 200 gr stafide sau mai putin, dupa preferinta
  • 100 gr merisoare
  • coaja de lamaie optional
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu merisoare:

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la temperatura camerei) pe care le inglobam foarte bine in compozitia de oua. Amestecam grisul si faina intr-un vas si turnam in ploaie in compozitie, cu grija sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam stafidele si merisoarele (inmuiate in apa sau compot vreo 30 minute) si coaja de lamaie.

Tapetam o forma de copt cu unt si faina si turnam aluatul in tava, sa fie plina cam trei sferturi pentru ca va creste si sa nu dea pe afara.

Introducem tava in cuptorul bine incins pana se rumeneste bine si nu mai este zemoasa in centru (cand testezi cu degetul sa nu fie moale, va fi compacta la atingere).

Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars