Pastrav cu legume la cuptor

de Bucataras in Pastrav, 19 Apr 2016 | 14961 vizualizari

 

Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri

 

INGREDIENTE

    • 1 pastrav somonat cat mai mare, eviscerat, curatat de solzi si fara osul amar de la cap
    • 3 crengute de rozmarin
    • 3 crengute de cimbru
    • 3 frunze de salvie
    • 7 frunze de busuioc
    • 1/2 legatura de marar
    • 1/2 legatura de patrunjel
    • cateva frunze de oregano
    • putin coriandru
    • putin tarhon
    • cca 100 ml de ulei de masline
    • 1 lamaie taiata rondele
    • 1 legatura de usturoi verde
    • cca 100 ml de vin alb demisec
    • sare grunjoasa si piper dupa gust

Pentru salsa de legume coapte, ai nevoie de:

  • 15 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 4 frunze de busuioc proaspat
  • 1 praz
  • 20 de ml de ulei de masline
  • 3 ardei kapia
  • 1 varf de cutit de zahar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume la cuptor:

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare crestatura. Stropeste-l apoi cu ulei de masline atat la interior cat si la exterior. Asezoneaza pestele la interior cu sare grunjoasa si piper.

Umple interiorul cu feliile de lamaie, rozmarinul, cimbrul, salvia, busuiocul, mararul, patrunjelul, oregano, coriandru si tarhon. Daca nu ai toate aceste ierburi aromatice, pune ce vrei tu, nu este absolut nicio problema. Leaga-l bine cu o sfoara speciala pentru gatit si asezoneaza-l bine cu sare si la exterior.

Pune rosiile cherry alaturi de el, prazul, ardeii kapia si restul de usturoi. Stropeste-le si pe-acestea cu putin ulei de masline. 

Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Intoarce legumele si scoate-le pe rand in functie de cat de repede s-au copt. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa-le acolo cca 10 min, pana se produce putin condens, suficient cat sa poti decoji legumele foarte usor. Pune-le intr-un blender, adauga busuioc, zahar, sare, piper, si putin ulei de masline si blendeaza totul. Verifica pestele si cand este aproape gata, stropeste-l cu vinul alb. Scoate-l dupa 55 de minute. Timpul poate sa difere in functie de dimensiunea sa.

Serveste-l cu sosul de legume coapte si cateva felii generoase de paine taraneasca prajita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Mihaela11_jo 1

20.06.2016, 09:05

Minunat

Ancutsa 1

25.09.2018, 10:02

O bunatate!

UrsanMihaela 1

26.07.2019, 18:04

nu stiam ca pestele are un os amar

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume la cuptor