Cozonac floare cu nuci crocante

de Bucataras in Prajituri, 19 Apr 2016 | 8990 vizualizari

 

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

 

INGREDIENTE

Aluat:

    • 600 g faina alba
    • 25 g drojdie
    • un praf de sare
    • 2 oua
    • 150 g zahar brun
    • o lingurita esenta de rom
    • cate o lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
    • 250 ml lapte caldut
    • 80 g unt

Umplutura:

  • 300 gr crema de ciocolata
  • 200 gr nuca maruntita
  • plus un galbenus pentru uns
  • 3 linguri zahar pentru presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nuci crocante:

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10 minute. Pune in vasul robotului untul topit, ouale batute, restul de zahar, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si de portocala si esenta de rom. Mixeaza putin sa se amestece ingredientele. Adauga maiaua, apoi faina, putin cate putin si lasa la framantat 15 minute. Acopera vasul cu un prosop si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.

Presara faina pe masa, rastoarna aluatul si imparte-l in patru. Pe o hartie de copt intinde o foaie rotunda de marimea tavii in care coci cozonacul. Unge-o cu crema de ciocolata, presara nuca maruntita si acopera cu alta foaie de cozonac. Unge din nou cu crema, presara nuca, pune a treia foaie, iar ciocolata si nuca si acopera cu ultima foaie. Pune in centru un pahar, apoi taie cozonacul in patru, apoi 8 si la final in 12 felii. Rasuceste cate doua felii in exterior de doua ori si formeaza petalele florii de cozonac. Priveste cu atentie, nu-i greu deloc! Acopera-l din nou cu un prosop si mai lasa-l sa creasca 20 de minute.

Unge cozonacul cu galbenusul de ou si presara deasupra zahar, apoi coace-l in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste deasupra. Scoate-l apoi din cuptor si lasa-l sa se raceasca pe un platou. Nu-i asa ca arata grozav? Abia astept sa-l gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nuci crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

CameliaR 1

12.05.2016, 11:39

Wooow!

-Marius- 1

15.04.2017, 08:18

Sidy 1

25.12.2018, 07:28

Minunat arata pe masa de sarbatoare de astazi ! Craciun Fericit !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema caramel