Vin cu aceasta reteta super delicioasa, aromata dar si frumoasa! Eu am facut-o cu violete pentru ca mor dupa siropul de violete pe care-l aduc de fiecare data cand merg in Franta la copii; are un parfum incredibil dar reteta poate fi pregatita cu orice alta aroma si culoare!
In primul rand se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca, se amesteca pana se omogenizeaza complet apoi se lasa la frigider 30min sa se raceasca,cu o folie alimentara pusa direct pe crema
Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,taiate rondele groase de 5-6mm,se prajesc in unt 2min pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie.
Crema racita,se pune intr-un vas,se mixeaza,se adauga siropul si colorant
Pe un platou sau farfurie individuala,se pune 1felie de mar, deasupra cu poshul cu un dui mai mic, se fac cateva rozete apoi se acopera cu alta felie si din nou rozete cu crema; se procedeaza asa cu maxim 6felii de mar iar pe ultima felie se face o rozeta mai mare, astfel acoperind gaura din mijloc.
Se serveste imediat.