Stufat fraged de miel

de Bucataras in Oaie, 20 Apr 2016 | 8393 vizualizari

 

Astazi iti arat cum sa-ti usurezi munca-n bucatarie pregatind un stufat de miel.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de miel fara os (eu am folosit pulpa, pe care am curatat-o bine in prealabil)
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri de bulion de calitate
  • 1 lingurita de amidon
  • 70 ml de vin rosu demisec
  • 50 ml de apa
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • 8 frunze de menta proaspata
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat fraged de miel:

Carnea va fi atat de frageda incat ti se va topi in gura, iar aromele se vor imbina perfect intr-un preparat pe care vei vrea sa-l faci iar si iar.

Ai nevoie de: 1 kg de carne de miel fara os (eu am folosit pulpa, pe care am curatat-o bine in prealabil), 3 legaturi de usturoi verde, 3 legaturi de ceapa verde, 2 crengute de cimbru, 1 legatura de marar, 1 legatura de patrunjel, 2 linguri de bulion de calitate, 1 lingurita de amidon, 70 ml de vin rosu demisec, 50 ml de apa, 2-3 linguri de ulei, 2 lingurite de zeama de lamaie, 7-8 frunze de menta proaspata, sare si piper dupa gust.

 

Taie carnea de miel cubulete. Toaca legaturile de usturoi si ceapa. O sa aleg sa pregatesc acest preparat la Crock Pot 6L Saute pentru ca vreau sa am parte de-o carne extrem de frageda.

Daca nu ai unul, atunci poti pregati stufatul pe foc. Vasul de aluminiu iti permite sa-l pui direct pe foc. Asa ca incinge-l, adauga uleiul si caleste carnea pana prinde o culoare. Adauga apoi cimbrul, usturoiul si ceapa verde, amesteca si la putin timp stinge cu vinul si lasa putin sa se reduca.

Afla toti pasii de preparare din reteta video https://youtu.be/1h9a2VxxH2E

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat fraged de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel in vas roman