A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chec cu citrice

Postat de: AndrutzaP in Prajituri

Preincalzitit cuptorul la 180 grade celsius. Cele 2 tavi de chec tapetati-le cu hartie de copt.    Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu 200 grame zahar si cu zaharul vanilat....Citeste continuarea

Prajitura inteligenta

Postat de: AndrutzaP in Prajituri

Topiti untul si apoi lasati-l la racorit, trebuie sa fie rece cand in adaugati in compozitie. Separati oualele. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana devin o spuma albicioasa. Apoi,...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: AndrutzaP in Aperitive / Garnituri

Pregatiti 2 tavi de chec si tapetati-le cu hartie de copt. Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade. Sunca, maslinele, ardeiul, carnatii si ciupercile se taie cubulete si se amesteca intr-un...Citeste continuarea

Pateuri cu pizza

Postat de: AndrutzaP in Aperitive / Garnituri

Aluatul de placinta se decongeleaza la temperatura camerei.  Tocati cubulete mici toate ingredintelele, mai putin parmezanul. Amestecati-le intr-un vas si radeti peste ele parmezanul....Citeste continuarea

Scovergi cu branza

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf. Se lasa la dospit 30-40 de...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: eumimi in Prajituri

Se dau merele prin razatoare. Se pun la calit cu cele 2 linguri de zahar si se lasa pana cand scade sucul pe care il lasa. Cand sunt gata, se adauga scortisoara. Intre timp, preparam compozitia...Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu gem de...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu verdeturi, spuma...

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor...Citeste continuarea

Tort Trei Ciocolate

Postat de: AndrutzaP in Torturi

Blat.  Separam oualele. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, pana ajung cremoase. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Faina,...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza si pere

Postat de: momo121 in Dulciuri

Separam ouale, albusurile le batem cu praful de sare, iar galbenusurile cu zaharul, iar cand s-au dublat si a capatat o culoare albicioasa adaugam crema de branza si esenta de vanilia,...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu garnitura de...

Postat de: Monica1997 in Mancaruri de post

Pregatire cartofi: Pasul 1; Curatam cartofii, ii spalam si-i punem la fiert in apa cu sare. Pasul 2: Curatam ceapa si morcovul, ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea cu orifici...Citeste continuarea

Pere in sos de ciocolata si sirop...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

In sirop se fierb  la foc mic perele jumatati pana se inmoaie. Se prepara sosul de ciocolata, intr-un vas se topeste untul ( cel de cocos si de cacao), se adauga cacaoa vanilia si siropul...Citeste continuarea

Frigarui de somon si creveti la...

Postat de: RuxyRux in Peste

Betisoarele se inmoaie o ora inainte de folosire intr-o sticla cu vin alb. Intr-un vas se pregateste sosul pentru marinat: Se pune uleiul, se adauga  piperul alb, fulgii de piper rosu...Citeste continuarea

Chiftelute din piept de curcan

Postat de: Monica1997 in Curcan

Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol. Pasul2; Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne. Pasul3; Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie si...

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Pentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie. Se amesteca...Citeste continuarea

Rotite de pizza cu oregano

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate ne ies doua tavi de rotite de pizza, cam pentru 6 persoane. Preparam aluatul de pizza: cernem faina intr-un vas mare, punem la mijloc drojdia, deasupra zaharul,  pe...Citeste continuarea

Muffins cu oua de ciocolata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia timp de 3 minute sau pana se inmoaie si se omogenizeaza( compozitia e mai densa). Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune...Citeste continuarea

Rulouri rapide

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai lasam sa se dezghete aluatul ( eu nu prea am avut timp de asa ceva), il taiem in fasii lungi de grosimea degetului mare. Infasuram fiecare fasie pe forma de rulou si o asezam in tava...Citeste continuarea

Budinca de caramel cu piscoturi...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie. Frecăm gălbenușurile cu un praf de...Citeste continuarea

Salata a la Russe

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja. Morcovii se curata de coaja, se spala, se taie de-a lungul si se pun la fiert. Castravetii murati se clatesc cu apa rece, apoi se taie marunt....Citeste continuarea

Clatite inimoase

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

  Se mixeaza ouale cu un praf de sare( 30 sec) apoi cu zaharul, vanilia, coaja de portocala jumatate din cantitatea de  lapte, amidonul, faina, praful de copt, cealalta jumatate din...Citeste continuarea

Biscuiti Deliciu

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Faramitam biscuitii. Asezam in forma de briose folie de aluminiu.Amestecam fructele confiate, alunele, migdalele, caju, biscuitii.Punem in fiecare forma de briose o lingura cu varf din acest...Citeste continuarea

Pastai cu muschi de porc

Postat de: Monica1997 in Porc

Pasul1; Spalam si portionam carnea,asezam bucatile intr-un vas si lasam la fiert cu un pahar de apa , acoperim cu un capac. Pasul2;Intre timp curatam legumele (ceapa,morcovul,cartoful),le...Citeste continuarea

Friptura de miel cu legume

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Am curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua . Am curatat si spalat legumele. Ceapa am lasat-o intreaga ...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: Adi75 in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Gălbenușurile se mixeaza cu mascarponele si jumătate din cantitatea de zahar (60 gr ), albușurile se bat spuma cu praful de sare si cealaltă jumătate de zahar...Citeste continuarea

Paste cu avocado si busuioc

Postat de: ianculubita in Spaghete

Se pun in blender pulpa de avocado, usturoiul curatat,busuioc, ulei, zeama de lime, galbenus, putina sare, piper dupa gustul fiecaruia si se proceseaza pana rezulta o pasta; se rastoarna intr-un...Citeste continuarea

Aripioare picante

Postat de: Adi75 in Pui

Aripioarele se curată si li se taie vârfurile ,fiecare aripioară se taie in doua . Se prepara sosul ( piper , chili , praful de usturoi , sarea , mierea , sucul de mere , bulionul ardeiul...Citeste continuarea

Supa crema de leurda

Postat de: ianculubita in Supe

In vasul cu unt incins,se pun legumele curatate,spalate,taiate grosier leurda bine spalata si taiata iar dupa ce s-au calit putin,se adauga supa de pui si se lasa pe foc 30min.Dupa ce au fiert...Citeste continuarea

Cea mai buna reteta de negresa...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Preparare Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom. In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua. Turnam...Citeste continuarea

Tigara comestibila si ceasca de cafea

Postat de: epurasha2bb in Dulciuri

Mai intai topim untul de cacao care are timp de topire foarte mic, se pune borcanelul intr-un vas cu apa fierbinte si se lichefiaza rapid.Sau se razuieste si se topeste in craticioara la bain...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se caramelizeaza 250 g de zahar intr-o cratita larga si se ung peretii acesteia cu el. Ouale, praful de sare si restul de zahar se pun intr-un...Citeste continuarea

Pulpa de porc cu masline la...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Marinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore....Citeste continuarea

Ciuperci cu pasta de carnati

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Pasta de carnati se pune in tigaie cu ulei de masline si usturoiul lasat intreg,se lasa putin sa se "prajeasca",se faramiteaza,se acopera cu apa,lasand la foc potrivit sa fiarba. Cand...Citeste continuarea

Salata cu farfalle

Postat de: autodiag in Farfalle

Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie in doua jumatati, apoi acestea se taie pe jumatate de-a lungul si se pun la fiert intr-un craticior cu apa. Intr-o cratita se pun 1,5-2 l apa la...Citeste continuarea

Gratin de cartofi cu carne

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati morcovii si taiati-i rondele. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea  si reveniti...Citeste continuarea

Pâine de ton cu creveti

Postat de: ctlina in Ton

Se scurge tonul și se toarnă în bolul robotului. Se adaugă pasta de tomate, amidonul de porumb, pâinea maruntita, smântâna și treptat ouăle. Se amestecă bine...Citeste continuarea

Sandvis indragostit

Postat de: Pungasa_Rogue in Sandvisuri

Peste o felie de paine se adauga o felie de salam, o felie de branza topita, o felie de rosie taiata pe rotund (dupa ce rosia a fost spalata), o felie de salam si in, final, cealalta felie de...Citeste continuarea

Tarta cu pere "Bourdaloue"

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se prepară perele:  se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la...Citeste continuarea

Tort Boston

Postat de: aliliana in Dulciuri

Untul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura,...Citeste continuarea

Fricassée de pui cu smantana

Postat de: ctlina in Pui

Se curata si se spala legumele. Se taie puiul si se pastreaza pulpele si piepturile dezosate. Cu carcasa ramasa pregatim fondul alb. Taiem carcasa in bucati, prazul si morcovul in rondele....Citeste continuarea

Prajitura cu branza si zmeura

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Macinam biscuitii, topim untul si il amestecam cu biscuitii macinati. Asezam biscuitii intr-o tava (25/35 cm )in care am pus hartie de copt, apoi ii presam bine (eu am folosit un pahar). ...Citeste continuarea

Salata de fasole boabe

Postat de: deyutzky in Salate

Spalam fasolea si o scurgem bine de apa, apoi o punem intr-un bol. Curatam si spalam ceapa si ardeiul, apoi le taiem si le adaugam peste fasole.  Adaugam maslinele, putin patrunjel...Citeste continuarea

Tort cu crema de lapte

Postat de: Meea in Torturi

   Lista de ingrediente corespunde unui singur tortulet. Pentru  blat ,mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand se formeaza o bezea tare...Citeste continuarea

Desert prajitura Bounty

Postat de: eumimi in Prajituri

Blat : Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam...Citeste continuarea

Salata rece de paste cu conopida,...

Postat de: gurita_ta2005 in Penne

Se pune pe foc o cratita cu apa si sare, cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele cu un strop de ulei si se lasa sa fiarba la foc potrivit timpul care scrie pe cutie. Se scurg bine de apa...Citeste continuarea

Snitele de porc cu cascaval si pesmet

Postat de: stefy_a in Porc

- carnea se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele - se condimenteaza fiecare felie de carne cu sare si piper - separat se sparg ouale, se adauga sare, piper, oregano si se...Citeste continuarea

Prajitura rapida cu visine si nuca

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron punem albusurile cu un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si zaharul valinilat si mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile...Citeste continuarea

Chiftelute cu de toate, la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai pregatim toate ingredientele, curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mica. Ceapa verde si leurda le taiem marunt, taiem si maraul...Citeste continuarea

Scovergi reteta clasica

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Preparăm apoi maiaua. Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]