Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chec cu citrice
Postat de: AndrutzaP in PrajituriPreincalzitit cuptorul la 180 grade celsius. Cele 2 tavi de chec tapetati-le cu hartie de copt. Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu 200 grame zahar si cu zaharul vanilat....Citeste continuarea
Prajitura inteligenta
Postat de: AndrutzaP in PrajituriTopiti untul si apoi lasati-l la racorit, trebuie sa fie rece cand in adaugati in compozitie. Separati oualele. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana devin o spuma albicioasa. Apoi,...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriPregatiti 2 tavi de chec si tapetati-le cu hartie de copt. Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade. Sunca, maslinele, ardeiul, carnatii si ciupercile se taie cubulete si se amesteca intr-un...Citeste continuarea
Pateuri cu pizza
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriAluatul de placinta se decongeleaza la temperatura camerei. Tocati cubulete mici toate ingredintelele, mai putin parmezanul. Amestecati-le intr-un vas si radeti peste ele parmezanul....Citeste continuarea
Scovergi cu branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriSe dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf. Se lasa la dospit 30-40 de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: eumimi in PrajituriSe dau merele prin razatoare. Se pun la calit cu cele 2 linguri de zahar si se lasa pana cand scade sucul pe care il lasa. Cand sunt gata, se adauga scortisoara. Intre timp, preparam compozitia...Citeste continuarea
Prajitura marmorata cu gem de...
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu verdeturi, spuma...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriSe pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor...Citeste continuarea
Tort Trei Ciocolate
Postat de: AndrutzaP in TorturiBlat. Separam oualele. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, pana ajung cremoase. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Faina,...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de branza si pere
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem cu praful de sare, iar galbenusurile cu zaharul, iar cand s-au dublat si a capatat o culoare albicioasa adaugam crema de branza si esenta de vanilia,...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu garnitura de...
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postPregatire cartofi: Pasul 1; Curatam cartofii, ii spalam si-i punem la fiert in apa cu sare. Pasul 2: Curatam ceapa si morcovul, ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea cu orifici...Citeste continuarea
Pere in sos de ciocolata si sirop...
Postat de: RuxyRux in DulciuriIn sirop se fierb la foc mic perele jumatati pana se inmoaie. Se prepara sosul de ciocolata, intr-un vas se topeste untul ( cel de cocos si de cacao), se adauga cacaoa vanilia si siropul...Citeste continuarea
Frigarui de somon si creveti la...
Postat de: RuxyRux in PesteBetisoarele se inmoaie o ora inainte de folosire intr-o sticla cu vin alb. Intr-un vas se pregateste sosul pentru marinat: Se pune uleiul, se adauga piperul alb, fulgii de piper rosu...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de curcan
Postat de: Monica1997 in CurcanPasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol. Pasul2; Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne. Pasul3; Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de vanilie si...
Postat de: Moni_alex in DulciuriPentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie. Se amesteca...Citeste continuarea
Rotite de pizza cu oregano
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ne ies doua tavi de rotite de pizza, cam pentru 6 persoane. Preparam aluatul de pizza: cernem faina intr-un vas mare, punem la mijloc drojdia, deasupra zaharul, pe...Citeste continuarea
Muffins cu oua de ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia timp de 3 minute sau pana se inmoaie si se omogenizeaza( compozitia e mai densa). Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune...Citeste continuarea
Rulouri rapide
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai lasam sa se dezghete aluatul ( eu nu prea am avut timp de asa ceva), il taiem in fasii lungi de grosimea degetului mare. Infasuram fiecare fasie pe forma de rulou si o asezam in tava...Citeste continuarea
Budinca de caramel cu piscoturi...
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie. Frecăm gălbenușurile cu un praf de...Citeste continuarea
Salata a la Russe
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateCartofii se spala si se pun la fiert, in coaja. Morcovii se curata de coaja, se spala, se taie de-a lungul si se pun la fiert. Castravetii murati se clatesc cu apa rece, apoi se taie marunt....Citeste continuarea
Clatite inimoase
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe mixeaza ouale cu un praf de sare( 30 sec) apoi cu zaharul, vanilia, coaja de portocala jumatate din cantitatea de lapte, amidonul, faina, praful de copt, cealalta jumatate din...Citeste continuarea
Biscuiti Deliciu
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriFaramitam biscuitii. Asezam in forma de briose folie de aluminiu.Amestecam fructele confiate, alunele, migdalele, caju, biscuitii.Punem in fiecare forma de briose o lingura cu varf din acest...Citeste continuarea
Pastai cu muschi de porc
Postat de: Monica1997 in PorcPasul1; Spalam si portionam carnea,asezam bucatile intr-un vas si lasam la fiert cu un pahar de apa , acoperim cu un capac. Pasul2;Intre timp curatam legumele (ceapa,morcovul,cartoful),le...Citeste continuarea
Friptura de miel cu legume
Postat de: mihaelar63 in OaieAm curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua . Am curatat si spalat legumele. Ceapa am lasat-o intreaga ...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu suc de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriFoile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Adi75 in DulciuriTiramisu reţetă originală Gălbenușurile se mixeaza cu mascarponele si jumătate din cantitatea de zahar (60 gr ), albușurile se bat spuma cu praful de sare si cealaltă jumătate de zahar...Citeste continuarea
Paste cu avocado si busuioc
Postat de: ianculubita in SpagheteSe pun in blender pulpa de avocado, usturoiul curatat,busuioc, ulei, zeama de lime, galbenus, putina sare, piper dupa gustul fiecaruia si se proceseaza pana rezulta o pasta; se rastoarna intr-un...Citeste continuarea
Aripioare picante
Postat de: Adi75 in PuiAripioarele se curată si li se taie vârfurile ,fiecare aripioară se taie in doua . Se prepara sosul ( piper , chili , praful de usturoi , sarea , mierea , sucul de mere , bulionul ardeiul...Citeste continuarea
Supa crema de leurda
Postat de: ianculubita in SupeIn vasul cu unt incins,se pun legumele curatate,spalate,taiate grosier leurda bine spalata si taiata iar dupa ce s-au calit putin,se adauga supa de pui si se lasa pe foc 30min.Dupa ce au fiert...Citeste continuarea
Cea mai buna reteta de negresa...
Postat de: deyutzky in DulciuriPreparare Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom. In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua. Turnam...Citeste continuarea
Tigara comestibila si ceasca de cafea
Postat de: epurasha2bb in DulciuriMai intai topim untul de cacao care are timp de topire foarte mic, se pune borcanelul intr-un vas cu apa fierbinte si se lichefiaza rapid.Sau se razuieste si se topeste in craticioara la bain...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se caramelizeaza 250 g de zahar intr-o cratita larga si se ung peretii acesteia cu el. Ouale, praful de sare si restul de zahar se pun intr-un...Citeste continuarea
Pulpa de porc cu masline la...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcMarinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore....Citeste continuarea
Ciuperci cu pasta de carnati
Postat de: gurita_ta2005 in PorcPasta de carnati se pune in tigaie cu ulei de masline si usturoiul lasat intreg,se lasa putin sa se "prajeasca",se faramiteaza,se acopera cu apa,lasand la foc potrivit sa fiarba. Cand...Citeste continuarea
Salata cu farfalle
Postat de: autodiag in FarfalleMorcovul se curata de coaja, se spala, se taie in doua jumatati, apoi acestea se taie pe jumatate de-a lungul si se pun la fiert intr-un craticior cu apa. Intr-o cratita se pun 1,5-2 l apa la...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu carne
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati morcovii si taiati-i rondele. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea si reveniti...Citeste continuarea
Pâine de ton cu creveti
Postat de: ctlina in TonSe scurge tonul și se toarnă în bolul robotului. Se adaugă pasta de tomate, amidonul de porumb, pâinea maruntita, smântâna și treptat ouăle. Se amestecă bine...Citeste continuarea
Sandvis indragostit
Postat de: Pungasa_Rogue in SandvisuriPeste o felie de paine se adauga o felie de salam, o felie de branza topita, o felie de rosie taiata pe rotund (dupa ce rosia a fost spalata), o felie de salam si in, final, cealalta felie de...Citeste continuarea
Tarta cu pere "Bourdaloue"
Postat de: ctlina in DulciuriSe prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la...Citeste continuarea
Tort Boston
Postat de: aliliana in DulciuriUntul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura,...Citeste continuarea
Fricassée de pui cu smantana
Postat de: ctlina in PuiSe curata si se spala legumele. Se taie puiul si se pastreaza pulpele si piepturile dezosate. Cu carcasa ramasa pregatim fondul alb. Taiem carcasa in bucati, prazul si morcovul in rondele....Citeste continuarea
Prajitura cu branza si zmeura
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMacinam biscuitii, topim untul si il amestecam cu biscuitii macinati. Asezam biscuitii intr-o tava (25/35 cm )in care am pus hartie de copt, apoi ii presam bine (eu am folosit un pahar). ...Citeste continuarea
Salata de fasole boabe
Postat de: deyutzky in SalateSpalam fasolea si o scurgem bine de apa, apoi o punem intr-un bol. Curatam si spalam ceapa si ardeiul, apoi le taiem si le adaugam peste fasole. Adaugam maslinele, putin patrunjel...Citeste continuarea
Tort cu crema de lapte
Postat de: Meea in TorturiLista de ingrediente corespunde unui singur tortulet. Pentru blat ,mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand se formeaza o bezea tare...Citeste continuarea
Desert prajitura Bounty
Postat de: eumimi in PrajituriBlat : Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam...Citeste continuarea
Salata rece de paste cu conopida,...
Postat de: gurita_ta2005 in PenneSe pune pe foc o cratita cu apa si sare, cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele cu un strop de ulei si se lasa sa fiarba la foc potrivit timpul care scrie pe cutie. Se scurg bine de apa...Citeste continuarea
Snitele de porc cu cascaval si pesmet
Postat de: stefy_a in Porc- carnea se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele - se condimenteaza fiecare felie de carne cu sare si piper - separat se sparg ouale, se adauga sare, piper, oregano si se...Citeste continuarea
Prajitura rapida cu visine si nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron punem albusurile cu un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si zaharul valinilat si mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile...Citeste continuarea
Chiftelute cu de toate, la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim toate ingredientele, curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mica. Ceapa verde si leurda le taiem marunt, taiem si maraul...Citeste continuarea
Scovergi reteta clasica
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postPreparăm apoi maiaua. Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și...Citeste continuarea