Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola

de Satisfyyourcravings in Paste, 25 Apr 2016 | 2596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pesto:
  • 70 grame rucola
  • 55 grame miez de nuca
  • 40 grame Parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 125 ml ulei de masline extra virgin
  • Pentru gnocchi:
  • 400 grame cartofi fainosi, curatati si taiati cuburi
  • 1/2 dovleac mic (250 grame)
  • 300 grame faina
  • 40 grame parmezan ras
  • 30 grame unt nesarat
  • Pentru servit:
  • rucola
  • Parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola :

Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta cremoasa.

Se fierb cartofii in apa cu sare, 15-20 de minute. 

Se coace dovleacul 40-60 de minute, in cuptorul incalzit la 220 de grade, pana este moale. 

Se indeparteaza semintele si coaja si se zdrobeste cu o furculita. Se amesteca cu cartofii, faina, parmezanul, sare si piper, folosind o unealta pentru piure, pana se obtine un aluat lipicios, omogen.

Se divide aluatul in 4, iar fiecare bucata se ruleaza sub forma de sfoara cu diametrul de 1 cm, pe o suprafata presarata cu faina.

Se taie bucăți cu lungime potrivită, iar cu o furculiță se fac mici adâncituri pe fiecare, pentru ca sosul să adere mai bine.

 

Se fierb în apă cu multă sare până se ridică la suprafață.

 

Într-o tigaie, se încălzeste untul și se lasă până când prinde o culoare brună. Se adauga gnocchi in tigaie si se scutura pana cand toate bucatile sunt acoperite de unt. 

Se servesc cu pesto de rucola, frunze de rucola si parmezan ras.

TIPS-URI

1

Gnocchi negatiti pot fi pastrati pana la o zi in frigider, pe o tava, intr-un singur strat, acoperiti cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

25.04.2016, 21:47

Arata super!

mirela0911 1

26.04.2016, 06:59

Hmmmm! Faina rețetă!

Geanina87 1

26.04.2016, 08:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tăiței de casă