Daca vreti sa incercati altceva in locul celebrelor legume la tigaie cu pui, puteti adauga un plus de gust cu morcovii caramelizati. Daca mai si presarati putin parmezan deasupra, efectul este garantat.
Incepeti cu caramelizarea morcovilor. Morcovii, curatati si spalati, se taie rondele si si fierb in apa cu sare. Dupa ce apa a dat in clocot, adaugati rondelele de morcovi si mai lasati 2-3 minute. intr-o tigaie puneti untul, mierea si zaharul. Cand acestea ajung la punctul de fierbere puneti morcovul si amestecati energic cu o spatula de lemn/plastic. Lasati morcovii in tigaie pana se caramelizeaza usor, dar cu grija sa nu se arda. Ii scoateti din tigaie si presarati deaspura menta maruntita.
Puiul, condimentat cu sare si piper, se prajeste pe ambele parti.
Legumele se calesc impreuna cu ceapa. Cand se inmoaie suficient adaugati sosul de soia si mai lasati cateva minute.
Se serveste cu parmezan ras deaspura.
Pofta buna!
1
In locul rondelelor de morcov puteti folosi si baby morcovi intregi.
2
Eu am folosit menta uscata, dar puteti folosi si menta proaspata, tocata marunt.