Pui cu sparanghel si cartofi

de anca_rm in Pui, 25 Apr 2016 | 3004 vizualizari

 

In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu sparanghel  si am vazut cateva cu carnita . Asa ca am scos o punga cu carne de pui de tara si m-am pus pe treaba .
Anul trecut in luna mai am incercat sparanghel invelit in bacon si mie nu mi-a placut , asa ca am incercat altceva . De data asta a fost foarte bun asa ca am  adus reteta sa incercati daca doriti .
Zilele astea am vazut in magazine sparanghel care arata tare bine , era proaspat si verde frumos  la un pret acceptabil , undeva la 9 lei gramajoara.
 
 
Asa si daca tot azi nu pot lucra pentru ca se fac extragerile pentru declaratia 394 si 300  m-am gandit sa va aduc si reteta 

 

INGREDIENTE

  • -carne de pui (eu am avut pulpe si aripioare )
  • -1 legatura sparanghel
  • -9 cartofi (calculate cam 3 cartofi potriviti pe persoana)
  • -1 cana suc de rosii
  • -cateva rosii chery
  • -1 ceapa
  • -1 lingura ulei
  • -1 pahar vin alb
  • -sare
  • -piper
  • -pudra de ghimbir
  • Extra : apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sparanghel si cartofi:

Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt .

Am spalat carnea si am lasat-o sa se usuce putin .

Intr-o oala am pus uleiul la incins si am calit ceapa usor . Am asezat bucatile de carne si am lasat-o sa prinda putina culoare .

Am adaugat apa fierbinte (cam 500 ml) si am lasat carnea sa se fiarba bine sis a scada apa.

Pana cand a fiert carnea am curatat sparanghelul si l-am taiat mai scurt , si am curatat cartofii .

Cand carnea mai avea putin pana sa fie bine am adaugat cartofii intregi (cartofi mai mici)  , vinul alb si rosiile chery taiate in jumate . Am pus capacul si am lasat la fiert   pana cand cartofii s-au inmuiat putin , dar nu au fost gatiti de tot .

Timpul de gatire al cartofilor depinde de soiul lor si de marime , asa trebuie  incercati .

Adaugam sucul de rosii , condiment si sparanghelul curatat de partea lemnoasa de jos si spalat in apa rece .

Punem capacul din nou si lasam inca 10 minute .

Oprim focul , presaram deasupra frunze de patrunjel si busuioc si acoperim din nou cu capacul. Lasam mancarica sa se odihneasca sis a se intrepatrunda aromele .

 

Servim cald .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sparanghel si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alilianaa 1

25.04.2016, 20:15

bun. bun

Rocsi 1

26.04.2016, 10:53

Vreau o portie, dar fara sparanghel!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:12

Ce apetisant este preparatul tau!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote si ficatei de pui