Mini torturi Tiramisu reţetă originală

de Criss in Torturi, 25 Apr 2016 | 5418 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală
Zilele trecute am reusit in reprize sa fac niste tortulete tiramisu. Tiramisu este probabil unul dintre cele mai iubite si apreciate deserturi. Fie ca preferati varianta clasica sau tortul, cupcakes, inghetata, sau variantele cu capsuni, fructe de padure sau lamaie, se prepara la fel de simplu si sunt la fel de bune. De aceasta data am optat pentru aceste mini torturi dragalase si delicioase si destul de rapide si nepretentioase. Eu am facut un pandispan simplu e care l-am decupat, dar se pot face si cu piscoturi si atunci sunt chiar mai rapide.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente blat: -3 oua -3 linguri zahar -1 lingura apa -1 lingura ulei -4 linguri faina -1 lingurita praf de copt\

Crema: -250 g mascarpone -150 ml frisca lichida -2 linguri zahar pudra Sirop: -80 ml cafea espresso -1 lingurita zahar -esenta de rom -esenta de migdale

Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini torturi Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, apa si uleiul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza, apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand cu o lingura, cu miscari usoare de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 25 minute. Dupa ce se raceste, se decupeaza cu ajutorul inelelor pentru tortulete. Mie mi-au iesit 6 cerculete din care am facut 3 mini torturi. Din restul de blat am facut tiramisu la pahar.

Se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu frisca batuta. Atentie, daca folositi frisca naturala, va trebui sa adaugati si gelatina in crema, pentru ca altfel crema nu va fi ferma ci va fi mai moale . Eu am vrut o crema ferma fara gelatina, din acest motiv am preferat sa folosesc frisca vegetala Meggle.

In fiecare inel se pune cate un cerculet de blat insiropat cu siropul de cafea, apoi doua linguri pline de crema, apoi din nou blat insiropat ssi deasupra se spriteaza cu un posh crema. Deasupra se pudreaza cu cacao. Tortuletele se pun in frigider pentru o ora, dupa care se pot scoate inelele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini torturi Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

26.04.2016, 10:52

Un mini tortulet as vrea si eu!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:13

Wooow, cat de deosebite sunt aceste mini torturi!

Criss 1

12.05.2016, 13:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale