Tarte au flan

de Ligia Bxl in Dulciuri, 26 Apr 2016 | 3214 vizualizari

 

Si inca o reteta de pe la scoala o reteta tareee buna :D

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de foaie ptr tarta(ptr mai multe tarte)

  • 1.200 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 3 oua
  • 5 dl lapte
  • 20 gr sare
  • 500 gr unt

Pentru compozitia de flan(ptr mai multe tarte)

  • 1 litru frisca lichida
  • 500 gr de zahar numai daca frisca nu este dulce
  • 10 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte au flan:

Se pune faina pe planul de lucru.

Se face o fantana inauntru(un spatiu gol) unde se pune drojdia faramitata,apoi peste zaharul si ouale,apoi se toarna laptele la temperatura camerei si se amesteca cu degetele incet pana se dizolva toate,se amesteca incet faina pana devine o coca mai legata se adauga sarea si untul si se amesteca toate pana devine omogena.Nu se framanta foarte mult ci doar pana sunt toate incorporate.

Se lasa la odihnit 10 minute,apoi se amesteca putin compozitia si se cantaresc bule de 140 gr.

Aceste bule se invelesc cu un plastic si se lasa la odihnit 15 minute.

Se intrinde apoi o foaie de tarta (depinde de forma fiecaruia)eu dau un exemplu( 120 gr de coca ptr un diametru de 20 cm=20 tarte.

Aceasta foaie de tarta se pune in forma unsa cu unt, apoi se aseaza marginea cu degetele si cu ruloul se trece peste bordura ptr a o taia.

Se inteapa in interior cu furculita(inauntru se pot pune pere din compot).

Se toarna peste,cu un polonic din compozitia de flan preparata astfel:

Se amesteca zaharul cu ouale si frisca lichida cu un tel si se mai lasa la odihnit(pentru  a se topi zaharul) apoi se toarna peste tarta dar nu pana sus de tot(sa mai fie 1 cm spatiu).

Se lasa cateva minute apoi se introduce in cuptor la 170-180°c.

Se coace circa 40 min (deasupra trebuie sa fie rumena,iar dupa ce sa copt ptr a obtine acele forme din poza trebuie intoarsa tarta cu fata in jos pe un gril.

Se poate servi calda cat si rece.

Sa aveti pofta! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte au flan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogoși cu topping de ciocolată